Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Acupunctura – vedeta in emisiuni si aparitii tv

Medicina alternativa chineza este la fel de eficienta astazi ca acum 3000 de ani, cand a fost dezvoltata de primi terapeuti chinezi. Deseori vedem cum acupunctura este vedeta in emisiuni si aparitii tv, deoarece eficienta sa a fost dovedita si este dovedita de specialisti precum Dr. Corneliu Moldovan!

Medicina chineza este un sistem medical bogat care exista intr-o anumita forma de mai bine de 3.000 de ani. Cele mai vechi scrieri gasite – pe bucati de carapace si os de testoasa, dateaza din dinastia Shang.

Textele fundamentale de medicina chineza dateaza din dinastia Han. Aceste scrieri antice descriu un medicament care se concentreaza pe miscarea circulara a qi si xuè . Sanatatea proasta este inteleasa ca stagnare, deficienta sau miscare necorespunzatoare a qi sau xuè si poate duce la un dezechilibru intre yin si yang .

Aceste dizarmonii au fost intelese in termeni de concepte care sunt foarte diferite de baza conceptuala a medicinei occidentale, care se concentreaza pe idei despre boala care se concentreaza pe o secventa liniara de evenimente adverse care duc la o stare de patologie sincera care nu era doar observabila, ci si tangibila. De-a lungul mai multor milenii, medicina chineza a evoluat intr-un sistem medical sofisticat, cu propria sa intelegere a anatomiei, fiziologiei, patologiei si terapiei.

In secolul al XIX-lea, chinezii au migrat in Statele Unite pentru a lucra la calea ferata transcontinentala si au participat la Goana aurului din California. Odata cu ei a venit, au adus cu ei medicina chineza, care atunci era practicata exclusiv in comunitatile chineze. In China, in anii 1950 si 60, guvernul chinez a codificat Medicina Traditionala Chineza, care fusese practicata anterior de vindecatorii locali care si-au transmis verbal cunostintele de-a lungul generatiilor. Medicina chineza a ramas relativ necunoscuta publicului american pana la inceputul anilor 1970.

Terapia medicala chineza care este probabil cel mai bine inteleasa in Occident este acupunctura, ce presupune inserarea de ace foarte fine in locatii superficiale specifice de pe suprafata corpului. Descrisa in literatura medicala chineza ca armonizarea dintre qi si xuè, acupunctura a fost folosita de secole pentru a trata o varietate de tulburari prin restabilirea armoniei yin si yang, qi si xuè.

Desi acupunctura este binecunoscuta, este doar unul dintre multele instrumente pe care medicul chinez le foloseste pentru a restabili sanatatea. Utilizarea ierburilor chinezesti, cuppingul, masajul terapeutic chinezesc (tuina), practicile bazate pe qi, cum ar fi qigong si taichi, si recomandarile dietetice sunt doar cateva dintre celelalte modalitati utilizate in medicina chineza pentru a restabili si mentine sanatatea si pentru a trata pacientii cu tulburari specifice.

In cele din urma, conceptul de restabilire holistica a sanatatii este inteles in medicina chineza ca fiind mai mult decat simpla absenta a bolii. Prin restabilirea si mentinerea armoniei in intregul corp si intelegerea corpului ca un intreg integrat, cel care practica medicina traditionala este capabil sa sprijine organismul sa fie cat mai sanatos posibil, chiar si atunci cand exista o boala prezenta.

Efectele acupuncturii se simt aproape imediat. Filosofia orientala a medicinei traditionale chineze cuprinde o abordare holistica si complementara a tratarii corpului. Acupunctura este una dintre multele componente ale acestei practici vechi. Acupunctura este utilizata pentru a trata o varietate de afectiuni, inclusiv: artrita, migrene, sinuzita, sindrom premenstrual, cot de tenis, leziuni, dureri cronice de spate si energie scazuta. Iata 5 Motive pentru care ar trebui sa ai tratamente de acupunctura:

-Acupunctura este o alternativa mai buna decat interventia chirurgicala sau produsele farmaceutice si va poate ajuta sa va restabiliti echilibrul si functiile sanatoase ale corpului.

-Sunteti tratat in functie de nevoile voastre, nu exista o singura solutie bazata pe un numar de simptome, acupuncturistul va petrece timp cu pentru a va oferi ingrijire personalizata centrata pe pacient.

-Acupunctura este un instrument grozav in medicina „preventiva”, si nu doar o solutie si este o completare excelenta la restul practicilor dumneavoastra de sanatate si bunastare.

-Acupunctura a fost folosita de secole si functioneaza pentru a ajuta la atenuarea durerii, disconfortului, bolilor, sistemului imunitar si multe altele.

-Acupunctura poate ajuta la atenuarea unora dintre stresul vietii, majoritatea oamenilor parasesc sedintele cu un sentiment profund de relaxare.

Conceptul taoist al sanatatii este de a incerca sa atinga o armonie perfecta intre fortele opuse ale lumii naturale, intre Yin si Yang, credinta fiind ca singurul mod de a fi sanatos este sa ne adaptam la fortele naturale din lume si sa devenim parte din ritmul lor. In plus, fortele naturale sunt complet dependente unele de altele. Astfel ca pamantul depinde de ploaie, iar ploaia depinde de cer, care, la randul sau, nu poate exista fara pamant. In acelasi mod, Yin-ul nu poate exista fara Yang si totusi cele doua sunt opuse.

Exista nenumarate beneficii pentru sanatate ale acupuncturii. Cel mai frecvent, auzim ca este folosit pentru a trata diferite tipuri de afectiuni de durere, dar poate fi folosit de la dureri de cap la artrita, afectiuni digestive, anxietate, menopauza si alte afectiuni hormonale, depresie, probleme de somn si fertilitate. Poate cel mai evident beneficiu pe care il vad in experienta mea de practicare a acupuncturii, este starea profunda de relaxare pe care o simt majoritatea oamenilor in timpul tratamentului si chiar si la ceva timp dupa aceea. Odata ce acele sunt introduse, corpul intra intr-o stare de relaxare si adesea oamenii vor adormi. Aceasta este de obicei urmata de un somn grozav in acea noapte! In functie de persoana si de ingrijorarea ei de sanatate, este posibil sa dorim sa facem in mod ideal cateva sedinte in decurs de cateva saptamani, dar de multe ori oamenii vor simti usurare si beneficii dupa doar unul sau doua sedinte.