Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
FOTO: www.financiarul.ro

Acum doi ani s-au descoperit „bacterii de hazna” în dezinfectantele Romchim

FOTO: www.financiarul.roSe pare că Hexi nu este caz unic. Problema dezinfectanților neconformi s-ar fi putut declanșa încă din anul 2014, atunci când doi doctori de la spitalul bucureștean Elias ar fi găsit 2 milioane de bacterii pe mililitru de dezinfectant. Acestea sunt dezvăluire făcute de echipa de investigație condusă de Cătălin Tolontan.

În materialul publicat pe Tolo.ro ministrul Sănătății de atunci, Nicolae Bănicioiu a reușit să îngroape rapid acest subiect cu aceleași argumente pe care le-a folosit, fără succes, și demisionarul Achimaş. În cadrul anchetei se arată ca un nou născut și un bolnav de cancer au ajuns în stare gravă de la o infecție cu Serratia marcescens, bacterie găsită și în săpunul dezinfectant produs de Romchim.

Pentru a scăpa de infecția cu Serratia marcescens, medicii de la Elias au decis să înlocuiască tot sistemul prin care curgea săpunul lichid în sălile de operație și saloane. Sperăm că lucrurile o vor lua pe un făgaș normal mai ales acum când noul ministru al Sănătății vrea să schimbe contractele de management ale spitale, care în prezent nu încurajează raportarea infecțiilor nozocomiale.