Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

2.087 de vâlceni s-au vaccinat anti-COVID astăzi, din care 1.548 cu doza nr. 1

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până în prezent 113.536 de persoane.

Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate ( la doza nr. 1, doza nr. 2 cât și la doza nr. 3) este de 204.549, dintre care 163.346 sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 4.899 sunt doze de vaccin Moderna, 11.621 sunt doze de vaccin AstraZeneca și 24.683 sunt doze de vaccin Janssen.

Număr persoane vaccinate cu doza nr. 1: 113.536
Număr persoane vaccinate cu doza nr. 2: 79.885
Numar persoane vaccinate cu doza nr. 3: 11.128

În cursul zilei de 24.10.2021 au fost vaccinate 2.087 persoane:
– 1.548 persoane (doza nr. 1)
– 118 persoane (doza nr. 2)
– 421 persoane ( doza nr. 3)

Din cele 1.548 doze administrate pentru efectuarea dozei de vaccin nr. 1 s-au utilizat:
– 936 doze vaccin Pfizer BioNTech
– 602 doze vaccin Janssen
– 8 doze vaccin Moderna
– 2 doze vaccin AstraZeneca

Pentru efectuarea celor 118 doze de vaccin (doza nr. 2) s-au utilizat:
– 117 doze vaccin Pfizer BioNTech
– 1 doza vaccin AstraZeneca

Pentru efectuarea celor 421 persoane doze de vaccin ( doza nr. 3) s-au utilizat:
409 doze vaccin Pfizer BioNTech
12 doze vaccin Moderna

Administrarea dozelor de vaccin anti COVID-19 în centrele de vaccinare din data 24 octombrie este următoarea:
Centrul de vaccinare din orasul Balcesti: 102 doze
Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Preda Buzescu” Berbești: 18 doze
Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Forestier Rm Vâlcea: 572 doze
Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale „Anton Pann” Rm Vâlcea: 278 doze
Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic „ Brătianu” Drăgășani: 156 doze
Spital Orasenesc Brezoi : 78 doze
Sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu” Horezu: 120 doze
Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Călimănești: 60 doze
Centrul de vaccinare din comuna Budești, satul Ruda (cămin cultural): 66 doze
Centrul de vaccinare din comuna Mihăești, sat Buleta: 57 doze
Centrul de vaccinare din comuna Orlesti: 12 doze
Centrul de vaccinare din comuna Sutesti: 99 doze
Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Teoretic Lădești: 60 doze
Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „ George Tarnea” Babeni: 64 doze
Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Antim Ivireanul” Rm Vâlcea : 285 doze

Instituția Prefectului – Județul Vâlcea metioneaza ca incepand cu data de 28 septembrie in centrele de vaccinare anti COVID-19 a inceput administrarea dozei 3 de vaccin împotriva COVID -19 în județ. Aceasta se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager (Pfizer sau Moderna), indiferent de tipul de vaccin care s-a utilizat pentru imunizarea initială.

Pentru vaccinarea unui numar cat mai mare de persoane care solicita administrarea dozelor de vaccin anti COVID-19, programul de lucru in centrele comunitare este cuprins in intervalul de timp 8- 20, exceptie facand centrul de vaccinare din localitatea Ladesti care isi reia activitatea incepand cu data de 4.10.2021.

Astfel, pot fi vaccinate cu această doză toate persoanele care au mai mult de șașe luni de la efectuarea schemei de vaccinare inițiale.

Facem precizarea că, la momentul actual, nu este necesară administrarea acestei doze de vaccin în cazul persoanelor care s-au imunizat cu vaccinul Johnson&Johnson, acestea având mai puțin de șase luni de la vaccinare.

Doza 3 de vaccin este recomandată în primul rând persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe ( cei peste 65 de ani, cu boli cronice, persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare), precum și persoanelor cu risc mare de expunere (personal medico-social și din învățământ).

Accesul la vaccinare este permis și persoanelor vaccinate care au trecut prin boală, condiția fiind să aibă însă mai mult șase luni de la efectuarea schemei inițiale de vaccinare.

Programarea persoanelor pentru administrarea dozei de rapel (doza 3), se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare.

Pentru persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale, imobilizate la domiciliu sau fără adăpost, se va utiliza aceeași modalitate de vaccinare, respectiv cu ajutorul echipelor mobile de la DSP Vâlcea.

Mai multe informații despre doza 3 de vaccine gășiți pe plaforma națională de vaccinare: https://vaccinare-covid.gov.ro/incepe-administrarea…/.

De asemenea, vă informăm că, începând cu data de 7 mai 2021, a fost demarată în județ și campania de vaccinare cu vaccinul Janssen (de la producătorul Johnson & Johnson). Acest vaccin se administrează atât în cadrul cabinetelor medicilor de familie care și-au exprimat dorința de a vaccina cu vaccin anti COVID-19, cât și în centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Antim Ivireanul” Rm Vâlcea.

Lista medicilor de familie din județ care vaccinează cu vaccin Janssen poate fi găsită pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Vâlcea: www.aspjvalcea.ro.

Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară.

Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro