Acasă Sănătate 183 persoane confirmate pozitiv COVID-19, internate în acest moment în spiralele din...

183 persoane confirmate pozitiv COVID-19, internate în acest moment în spiralele din Vâlcea

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 5.190 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 183 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 44 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 128 au forme medii și 11 sunt internate însecția ATI.

În județ, la momentul actual, sunt active 59 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul instituțiilor publice. În cadrul focarelor au fost făcute recomandări privind efectuarea curățeniei, dezinfecției cu o firmă de specialitate autorizată sanitar, aerisirea spațiilor după un program stabilit, purtarea echipamentului de protecție standard.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea trei persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 2.082 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit decătre DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 24.315 de teste prin tehnica RT-PCR.De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate în regimscreening și contra cost un număr de 16.575 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice însituații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, înultimele 24 de ore, 99 de decizii de izolare și 80 de decizii de carantină, în prezent, 1.004persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 712 persoane se află înizolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.