Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

126 persoane confirmate pozitiv se afla, in acest moment, internate in spitalele din Valcea

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 10.441 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 .

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 126 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 9 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 103 au forme medii și 14 sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, sunt 15 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea șapte persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.771 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit decătre DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 39.731 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 28.079 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2.

În total au fost realizate 67.810 de teste în județul Vâlcea.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 38 de decizii de izolare și 35 de decizii de carantină, în prezent, 555 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 399 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică.