Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

117 persoane confirmate pozitiv COVID-19 se află internate în spitalele din Vâlcea în acest moment

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 10.850 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrtat 182 decese.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 117 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: nouă sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 99 au forme medii și nouă sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, sunt 19 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea trei persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.778 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 41.708 de teste prin tehnica RT-PCR.

De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 29.553 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 71.261 de teste în județul Vâlcea. În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 14 de decizii de izolare și 8 de decizii de carantină, în prezent, 419 persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 287 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică.