Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO: Percheziții în Vâlcea și alte opt județe, la membrii unei grupări specializate în bancnote false

Luni, 31 octombrie a.c., au avut loc 17 percheziții domiciliare în mai multe județe din țară, printre care și Vâlcea, la membrii unei grupări specializate în falsificarea de bancnote. Bancnotele falsificate ar fi fost puse în circulație în mai multe zone din țară.

Polițiștii și anchetatorii au luat la puricat 17 adrese din Arad, Bihor, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Prahova, Timiș, Vâlcea și Bistrița-Năsăud, la persoane bănuite de contrafacerea bancnotelor.

Anchetatorii sunt cu ochii pe această grupare din luna iulie a acestui an. Gruparea ar fi formată din 13 persoane, cercetate pentru falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, falsificarea de valori străine, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori și înșelăciune.

„Din probatoriul administrat, a rezultat că o parte din membrii grupării s-ar fi ocupat de activitatea de contrafacere a bancnotelor, deținând în acest sens mai multe instrumente necesare realizării acestei activități. Ulterior, pachetele cu bani ar fi fost expediate prin intermediul unei societăți de coletărie către alți membrii ai grupării, de pe teritoriul României, aceștia ocupându-se de punerea lor în circulație”, informează Poliția Română.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost găsite și ridicate două imprimante, folii din plastic, coli de hârtie, tonere, dar și 22.360 de euro contrafăcuți. Au fost descoperiți și dolari americani contrafăcuți, lei și forinți. Au fost ridicate și 16 telefoane mobile și o armă neletală deținută ilegal.

6 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.