Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Masă caldă pentru elevi în 16 localități

Vești bune pentru elevii din 16 localități vâlcene care vor beneficia în acest an școlar de programul „Masă caldă”.

Numărul școlilor care au fost incluse în program crește astfel de la 3 în anul scolar trecut la 16, cu un număr de 2978 de copii beneficiari: Berbești, Budești, Bunești, Jiblea Veche-Călimanesti, Galicea, Golești, Gușoeni, Lădesti, Măciuca, Mădulari, Milcoiu, Otesani, Păusesti Otăsau, Pesceana, Șușani, Vaideeni. Pentru a fi eligibile, școlile trebuiau să îndeplinească mai multe condiții referitoare la situația socială a familiilor din zonă, existența condițiilor de servire a mesei în școală și inexistenta altui proiect similar în derulare.
La nivel național numarul scolilor beneficiare este de 450, potrivit unei ordonanțe de urgență aprobate vineri de Guvernul României. Valoarea suportului alimentar a crescut de la 10 la 15 lei/beneficiar. Autoritățile locale sunt responsabile de implementarea programului în școală, inclusiv de tipul de masă acordat: în regim propriu, dacă școala are cantină, în sistem catering sau prin acordarea unui pachet, în școlile care nu beneficiază de spațiu pentru servirea mesei.

Măsura este menită să contribuie la reducerea abandonului școlar.

„Mulțumesc reprezentanților Ministerului Educației pentru includerea unui număr semnificativ de scoli din județul nostru, Vâlcea aflându-se pe locul 3 în țară ca număr de școli beneficiare.

Susțin cu toată convingerea acest program atât de benefic pentru copiii noștri și nutresc speranța că, imediat ce bugetul și condițiile din scoli o vor permite, acesta va fi generalizat!”, sustine Mihaela Andreianu, inspector general al ISJ Valcea.