Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Teatrul Anton Pann prezent pe scena Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii ”Cărăbuș”- Brăila

La 10 zile după participarea cu spectacolul Paso Doble la Festivalul Internațional de teatru în aer liber ”Prizrenfest” din Kosovo, a venit și rândul păpușarilor Teatrului Anton Pann să urce pe scena unui festival internațional. În perioada 10-14 August la Brăila va avea loc cea de a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii și Tineret- ”CĂRĂBUȘ”. Anul acesta Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea a fost invitat să participe cu spectacolul ”Elefănțelul curios”, în regia lui Florin Iftode. Actorii păpușari vor susține două reprezentații în zilele de joi și vineri, respectiv 11 și 12 august, în Grădina Publică și Parcul Monument.
Organizatorul, Teatrul de Păpuși Brăila, a hotărât, fiind vacanță, ca toate reprezentațiile să se dea în spații neconvenționale (stradă, parc) pentru ca numărul copiilor și părinților să fie cât mai mare. La festivalul conceput cu spectacole doar pentru ei vor participa trupe ale unor teatre din România precum: Alexandru Davila- Pitești; Ateneul Național din Iași; Teatrul pentru Copii și Tineret- Botoșani; Teatrul de păpuși Gulliver- Galați; Teatrul de Păpuși-Brăila. Din afara țării vor veni două trupe din Chișinău: Teatrul ”Piciul Julien” și Teatrul Municipal ”Guguță” și din Cahul Teatrul Republican Muzical Dramatic ”B.P. Hașdeu”. În cadrul acestei ediții Teatrul de Păpuși Brăila, în calitate de organizator, a dorit ca pe fiecare zi cei mici, în afara spectacolelor văzute, să participe și la atelierele de creație: improvizație și mișcare pe ritmuri muzicale, învățăm să mânuim păpuși, ateliere de pictură.

”Elefănțelul curios” spectacolul Teatrului Anton Pann a cărui premieră a avut loc pe 5 februarie 2022, este o adaptare după povestea ”Puiul de elefant” scrisă de Rudyard Kipling. Acțiunea se petrece în junglă unde întâlnim fel de fel de animale. Curios din fire, Dodo, micul elefant, încearcă să afle de la confrații săi ce mănâncă crocodilul seara. Mânat de această întrebare, elefănțelul nostru încearcă să afle răspuns de la fiecare animal în parte până când ajunge să-l întrebe chiar pe crocodil. Marina Muntean, Viorica Stamate, Cristian Bulagea, Mioara Despina și Felicia Ștefan, sunt cei cinci actori care cu măestrie reușesc să dea viață păpușilor construite de Viorica Stamate. Cu o muzică adecvată ce poartă semnătura lui Constantin Panaite, cu o scenografie specifică junglei, semnată Gelu Rîșca și sub atenta îndrumare a regizorului Florin Iftode, actorii păpușari vor face în așa fel ca povestea acestui spectacol să fie înțeleasă, iar copiii brăileni să-și însușească lecția, pentru că orice poveste are în ea și partea ei educativă. Păpușarilor Teatrului Anton Pann le urăm succes și îi așteptăm acasă pentru că au în lucru un nou spectacol pentru stagiunea viitoare!