Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Se întâmplă în Râmnicu Vâlcea! A vrut să-și omoare tatăl și fratele călcându-i cu mașina

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 01 decembrie 2022, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la omor calificat asupra a doi membrii de familie şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

La data de 01.12.2022, în urma propunerii de arestare preventivă adresată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vâlcea, a fost emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă. de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, in după amiaza zilei de 30.11.2022, pe fondul unui conflict preexistent, inculpatul i-a lovit intenţionat pe tatăl şi fratele său, cu autoturismul marca Ford Focus, condus sub influenţa băuturilor alcoolice, pătrunzând pe contrasens, pe B-dul Dem Rădulescu unde se aflau aceştia, context în care a intrat cu partea frontală a autoturismului în ei, după care, întrucât cei doi s-au ridicat şi s-au refugiat pe trotuar, inculpatul a încercat în continuare, in mod repetat, să-i lovească în aceeaşi manieră, pătrunzând cu intenţie cu autoturismul de mai multe ori pe trotuar după aceştia, rămânând, în cele din urmă suspendat cu autoturismul pe trotuar, tulburând totodată ordinea şi liniştea publică.

Investigaţiile au fost efectuate impreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul I.P.J. Vâlcea Serviciul de Investigaţii Criminale. Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele. Facem precizarea că punerea in mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglernentată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.