Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RÂMNICU VÂLCEA: Tineri prinși cu droguri ascunse în husa telefonului

Ieri, în jurul orei 17.00, în timp Florin Dăscălescu, ofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, se întorcea de la serviciu împreună cu soția lui, a observat doi tineri care stăteau pe o bancă, în fața blocului lui, din Râmnicu Vâlcea, încercând să ascundă ceva.

Florin Dăscălescu, pentru a nu-și expune soția niciunui pericol, a condus-o până acasă, apoi a coborât în fața blocului pentru a vedea ce se întâmplă cu tinerii. Cei doi băieți, cu vârstele de 21, respectiv 22 de ani, tocmai își „preparau” o țigaretă din substanțe interzise.

În acel moment, Florin Dăscălescu s-a legitimat, oprind astfel activitatea tinerilor. Unul dintre ei a încercat să fugă, însă a fost oprit de jandarm. În sprijin i-a venit și un echipaj echipaj de jandarmi aflat în zonă.

În momentul în care a verificat lucrurile celor doi tineri, a găsit substanțe interzise pe care aceștia le ascunseseră în husa telefonului. În urma controlului corporal realizat de jandarmii vâlceni, au fost găsite asupra celor doi mai multe „cuie” și obiecte folosite la mărunțirea fragmentelor vegetale.

Pe numele celor doi tineri au fost întocmite actele necesare începerii urmăririi penale, care au fost predate Biroului pentru Combaterea Crimei Organizate Vâlcea, pentru continuarea cercetărilor.

Florin Dăscălescu este ofițer cu grad de maior în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea. În anul 2019 a participat la o misiune internațională în Afganistan, având rolul de a asigura protecția monitorilor jandarmi.