Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fundațiile Globalworth și Renașterea duc Unitatea Mobilă de diagnostic a cancerului de col uterin în Vâlcea

București, 27 octombrie 2022: Fundațiile Globalworth și Renașterea au repornit,in luna octombrie, Caravana Mobilă de diagnosticare a cancerului de col uterin ce va oferi 600 de Teste Papanicolau in gratuitate, injudețulVâlcea.

Pe durata desfășurării caravanei, persoanele cu domiciliul in Brezoi (18 octombrie – 11 noiembrie) si Olanu (14 noiembrie – 1 decembrie) sau din localități învecinate, care își doresc să beneficieze de testarea Papanicolau gratuită, se pot programa la numărul de telefon 0756.713.652. In Brezoi, Unitatea Mobila este parcată in curtea Spitalului Orășenesc Brezoi.

Programul de testare gratuita este realizat in parteneriat cu Asociația Prietenii Spitalului Vâlcean.

Anual, peste 1.800 de femei mor în România ca urmare a cancerului de col uterin și aproape 3.400 sunt diagnosticate cu această boală. Incidența este de 2,5 ori mai mare decât media UE-27, iar rata mortalității de peste 4 ori mai mare. În România, rata mortalității este cea mai mare din Europa – lipsa informării, accesul precar la servicii medicale și nivelul de trai ce nu permite controale regulate conduc la diagnosticarea târzie a bolii și la scăderea șanselor de vindecare. Totuși, conform studiilor, în peste 80% din cazuri, un diagnostic aflat la timp poate ajuta la vindecare completă.

Pentru că șansele de vindecare depind foarte mult de momentul diagnosticării, Fundația Globalworth s-a alaturat si in acest an Fundației Renașterea pentru operarea Caravanei Mobile de diagnostic a cancerului de col uterin, prin care să informeze asupra importanței prevenției și să ofere acces la controale medicale gratuite.Astfel, în perioada 18 octombrie  – 1 decembrie 2022,  600 de femei vor avea acces gratuit la testarea Papanicolau pentru depistarea afecțiunilor ginecologice.

„Fundația Renașterea militează de peste 22 ani pentru dreptul femeilor din România laservicii medicale de calitate. Prin Unitatea de Diagnostic Mobil ne dorim să oferim astfel deanalizeși femeilor din zonele cu acces limitat la servicii medicale. În prezent, rata de supraviețuire a femeilorafectate de cancer în țara noastră este cu 20% mai mică decât a femeilor din Belgia (64% vs.84%). Prin implementarea unor campanii precum aceasta, încerăm să educăm și să informămfemeile despre importanța controlului medical anual și să contribuim, pe cât posibil, lareducerea acestor discrepanțe. Ne bucurăm că prin acest proiect, cu susținerea partenerilor noștri- Fundația Globalworth, reușim să oferim femeilor defavorizate analizele medicale ce le pot salva viața”, a declarat Mihaela Geoană, Președintele Fundația Renașterea.

Acum mai mult ca niciodată stă în puterea fiecăruia dintre noi să fim responsabili, să avem grijă de noi și de cei din jurul nostru. Conștientizarea și educarea populației privind importanța prevenției ne ajută să depistam in faza incipientă cancerul. Cu alte cuvinte, ne ajută să stopăm catastrofe, să ne bucurăm de lucruri bune, să păstrăm vieți funcționale pe pământ. Vom susține mereu astfel de proiecte, precum cel al Fundației Renașterea, tocmai pentru că ne aduc aproape de misiunea noastră de a avea grijă de oamenii din comunitatea noastră”, a adăugat Georgiana Iliescu, Director Executiv al Fundației Globalworth.

In anul 2021, in cele 12 săptămâni ale campaniei de testare Papanicolau gratuita prin parteneriatul celor doua organizatii, Unitatea Mobila de Diagnostic Renastereaa staționat în localitățile Chitila- județ Ilfov, Agigea- județul Constanța  și Mihăești- județul Vâlcea si a efectuat 1200 de teste Papanicolau.

Colaborarea dintre Globalworth și Fundația Renașterea a început în anul 2017, când Globalworth Tower, a doua cea mai înaltă clădire de birouri din România, a fost iluminată în roz, culoarea ce simbolizează lupta împotriva cancerului de sân. Ulterior, Globalworth a contribuit cu o donație pentru achiziționarea unui ecograf 4D, echipamentul ultraperformant fiind folosit în Centrul Medical de Excelență Renașterea. În 2018, Fundația Globalworth s-a implicat în programele de prevenire și diagnosticare precoce a cancerului la sân și col uterin, prin care s-au realizat 829 de investigații medicale femeilor din categorii vulnerabile: ecografii mamare, mamografii, consultații ginecologice, teste Papanicolau și susținere pentru activitățile Asociației de Sprijin a Pacientului Oncologic. In 2019, Fundatia Globalworth a oferit 1.000 de măști FFP2 pentru pachetele de protecție oferite de Fundația Renașterea personalului medical si pacienților oncologici, in perioada pandemiei COVID. Până în prezent, suma totală alocata de Globalworth pentru programele Fundației Renașterea pentru prevenția cancerului de sân si de col uterin depășește 80.000 de euro.Până în prezent, Globalworth și Fundația Globalworth au donat 130.000 de euro proiectelor Fundației Renașterea.

Despre Fundația Globalworth.          

Fundația Globalworth a fost înființată în 2018 de Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din România și Polonia, și este o entitate non-profit, fiind independentă de activitățile comerciale ale grupului. Fundația are ca misiune dezvoltarea de proiecte pe trei piloni principali: oameni, locuri și tehnologie.

Pornind de la ideea că viitorul oricărei societăți este reprezentat de generațiile tinere, fundația se concentrează pe grija pentru oameni, care poate fi susținută prin programe de educație și prin proiecte care le pot îmbunătăți acestora accesul la servicii medicale de calitate, indiferent de categoria socială din care fac parte. La fel de importante sunt și inițiativele care au ca scop construirea de locuri și dezvoltarea de comunități urbane în care oamenii se pot întâlni, pot interacționa și pot găsi împreună soluții care îi ajută pe cei cu nevoi speciale. În completarea acestora, Fundația Globalworth crede în impactul pozitiv al proiectelor care integrează tehnologia, precum incubatoarele dedicate tinerilor și susține finanțarea inovațiilor care, printre altele, pot aduce oamenii împreună.

Mai multe informații sunt disponibile pe site și pe canalele de comunicare Facebook, Instagram și LinkedIn

Despre Fundația Renașterea.

Fundația Renașterea este o organizație neguvernamentală, înființata în anul 2001, care a primit statut de Organizație de Utilitate Publică în anul 2007. Misiunea Fundației Renașterea este aceea de a promova importanța prevenției și depistării precoce a cancerului de sân și de col uterin, de a oferi investigații medicale gratuite și suport pacienților oncologici. Fundatia Renasterea, prin Unitatea Mobila de Diagnostic a oferit, pentru 22.870 de femei din  59  localități, 10.717 mamografii, 18.410  teste Papanicolau gratuite. Studiul facut pe un esantion de 4.410 persoane din cele peste 22.870 testate a arătat ca peste 67,5% dintre femeile testate prezentand infectii ginecologice sau afectiuni mai grave, Rural : 65,4% , Urban: 70,1%, (41% – 15-19 ani, peste 71% – 20-50 ani si peste 60% – 50ani+). Pentru mai multe informatii despre Fundatia Renasterea si proiectele pe care le implementeaza, va rugam sa accesati https://fundatiarenasterea.ro si https://www.facebook.com/FundatiaRenasterea/