Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO/VIDEO. Pericol de explozie pe strada Știrbei Vodă din Râmnicu Vâlcea, după ce un camion a intrat într-o conductă de gaze

Astăzi în jurul orei 13.40, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au acționat pentru înlăturarea pericolului producerii unui explozii, in Râmnicu Vâlcea pe strada Știrbei Vodă, unde o conductă de alimentare cu gaz metan a fost avariată în urma producerii unui accident rutier, după ce un camion a părăsit carosabilul. În urma producerii coliziunii, au rezultat emanații de gaz metan, existând riscul producerii unei explozii.

Pentru a înlătură posibilitatea producerii de victime, pompierii sosiți la fața locului au evacuat patru persoane existente în două gospodarii după care au întrerupt circulația rutieră și au restricționat accesul persoanelor neautorizare în perimetrul de risc.

La fața locului, au acționat două echipaje cu autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj CBRN care a monitorizat concentrația gazului emanat, până la înlăturarea pericolului producerii unei explozii.

De asemenea a fost anunțată și o echipă a furnizorului de gaz, emisia fiind întreruptă de echipa specializată. Din măsurătorile efectuate, a rezultat faptul că valorile inregistrate de echipajul CBRN nu au depășit limita inferioară de explozie.

În acest moment, avaria a fost remediată, iar persoanele evacuate se întorc în gospodării. De asemenea, circulația rutieră a fost reluată.