Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO/VIDEO. Panică la o pensiune din Brezoi, după izbucnirea unui incendiu. 16 copii și un adult au fost transportați la spital

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați în această dimineață, în jurul orei 03.40, pentru stingerea unui incendiu produs la o pensiune, în localitatea Brezoi, cartier Păscoaia unde erau cazate 52 de persoane (41 de copii, 10 adulți și administratorul pensiunii).

La scurt timp de la declanșarea incendiului, personalul de la locul de muncă și ulterior pompierii au dispus evacuarea tuturor celor care se aflau în interior. Prin intervenția promptă a pompierilor, au fost salvate 20 de persoane ramase captive pe balcoanele pensiunii, din cauza degajărilor mari de fum acumulat pe casa scării.

Pentru stingerea incendiului izbucnit la parterul clădirii, în camera centralei termice, la fața locului s-au deplasat : cinci autospeciale de stingere (2 ASAS de la Garda Brezoi, 2 ASAS de la Detașamentul Râmnicu Vâlcea, o autoplatformă de lucru la înălțime), un echipaj SMURD și o autospecială de transport victime multiple și șapte ambulanțe ale SAJ.

Echipajele de intervenție au transportat 14 copii și 1 adult la CPU Brezoi și 2 copii la UPU Vâlcea, majoritatea cu atacuri de panică. Pentru alți 5 copii a fost necesară administrarea de oxigen, în urma intoxicarii cu monoxid de carbon.

Pe parcursul misiunii de stingere, din interior au fost evacuate și două butelii, pericolul unei eventuale explozii fiind înlăturat.

Până la lichidarea incendiului, au ars: materiale combustibile depozitate în camera centralei, pe o suprafata de 30 mp. Au fost degradate : centrala termică și instalația aferentă, instalația electrică, instalația de alimentare cu apă, diverse electrocasnice depozitate, tocăria camerei centralei și pereții interiori ai clădirii.
Cercetările preliminare efectuate la fața locului aratăî că incendiul s-ar fi declanșat în urma efectului termic al curentului electric, în urma suprasolicitării instalației.

Incendiul a fost lichitat după aproape o oră de la anunțarea acestuia.