Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO/VIDEO: Incendiu puternic la un depozit de gunoi menajer din Bujoreni

Pompierii militari vâlceani au fost solicitați în cursul zilei de 12.10.2022, ora 18.30, în localitatea Bujoreni, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de gunoi menajer și vegetație uscată.

La fața locului, s-a deplasat un echipaj de stingere care a acționat pentru stingere circa o oră și jumătate. Prin intervenția pompierilor, s-a reușit stingerea incendiului, înainte ca flăcările să se propage la vecinătăți. A ars vegetația uscată pe aproximativ 200 de mp. Cercetările preliminare, efectuate la fața locului, arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma folosirii focului, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu, recomandăm respectarea următoarelor reguli:
Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale:
a) condiţii meteorologice fără vânt;
b) colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;
c) executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
d) curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;
e) desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
g) supravegherea permanentă a arderii;
h) stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.