Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

EXCLUSIV! Plase speciale de protecție pe Valea Oltului de 63 milioane lei

După tragedia produsă duminică după amiază în Defileul Jiului, unde un bolovan desprins de pe un versant a căzut peste un autoturism şi a omorât șoferul, drumarii din toată țara au primit indicații să verifice drumurile care traversează zone montane sau cu versanți.

„Ca urmare a tragicului eveniment de astăzi de pe DN66 (Defileul Jiului), am cerut, din nou, tuturor directorilor regionali din cadrul CNAIR să realizeze verificări şi intervenţii suplimentare pe drumurile care tranzitează zone montane! Intervenim, monitorizăm permanent şi facem tot ce este posibil să protejăm participanţii la traficul rutier de pietre şi copaci care pot cădea de pe versanţi”, a anunțat şeful CNAIR, Cristian Pistol.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Valcea, care au în grijă și drumurile naționale din județul Valcea, au explicat faptul că se deja s-au făcut verificari pe Valea Oltului si ca la nivelul judetului Valcea exista un proiect amplu de consolidare a versantilor.
„Noi avem deja in plan un proiect amplu de consolidare a versantilor pe Valea Oltului. Asadar, investitia aceasta nu are legatura cu tragedia.

Am demarat proiectarea in jurul anului trecut, acum se scoate la licitatie investia. Este vorba despre consolidarea versantilor pe toata Valea Oltului, montare plase, gabioane, ziduri de sprijin etc.

Valoarea lucrărilor pe DN 7 este de 63 milioane lei fără TVA. Se așteaptă avizul de la mediu și apoi se scoate la licitație execuția lucrărilor de consolidare versanți”, ne-a declarat Lăcrămioara State șef Secție Drumuri Naționale Râmnicu Vâlcea.

,