Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Crimă oribilă la Șușani. Și-a sugrumat fosta soție

Proocurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 19 iulie 2022, punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat (aflat în stare de reținere) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor asupra unui membru de familie.

La data de 19.07.2022, în urma propunerii de arestare preventivă adresată judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Vâlcea, a fost emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, la data de 16.07.2022, în jurul orelor 16:00, inculpatul a agresat-o pe fosta lui soție, împreună cu care conviețuia în imobilul din comuna Sușani, jud. Vâlcea, aplicându-i multiple lovituri pe tot corpul, după care a procedat la sugrumarea victimei, prin comprimare digito-palmară la nivelul gâtului, ce a condus la insuficiență acută cardio-respiratorie și imediat, la deces.

Investigațiile au fost efectuate împreună cu lucrătorii de poliție din cadrul I.P.J. Vâlcea — Serviciul de Investigații Criminale și Secția de Poliție Sutești.

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea că punerea în mișcare a actiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situatie, să înfrângă principiul prezumtiei de nevinovătie.