Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Ani a sesizat Parchetul în cazul primarului Birăruți din Alunu!
Ani a sesizat Parchetul în cazul primarului Birăruți din Alunu!

ANI a sesizat Parchetul pentru primarul Birăruți, de la Alunu

Ani a sesizat Parchetul în cazul primarului Birăruți din Alunu! Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către BIRĂRUȚI CRISTIAN a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal.

Astfel, în luna decembrie a anului 2017, în perioada exercitării funcției de primar, persoana evaluată a încheiat în calitate de persoană fizică un contract de asistență juridică cu un cabinet de avocatură ce avea în derulare un contract cu Primăria Alunu, având ca obiect asistență și reprezentare, consultanță juridică, redactare înscrisuri la sediul Primăriei, încheiat în luna ianuarie a anului 2017.

Menționăm faptul că la data de 14 august 2019, Agenția Națională de Integritate a constatat și conflictul de interese administrativ în cazul lui BIRĂRUȚI CRISTIAN, întrucât, în calitate de primar (mandatul 2016 – 2020), a semnat în data de 03 ianuarie 2017 un contract de prestări servicii cu Asociația Județeană de Fotbal Vâlcea privind susținerea activității Asociației A.S. Oltețul Alunu, în cadrul căreia fiul persoanei evaluate a deținut funcția de vicepreședinte până la data de 01 septembrie 2017, precum și 12 ordine de plată, încălcând astfel prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Ani a sesizat Parchetul în cazul primarului Birăruți din Alunu! La ALunu, primarii se reclamau reciproc, dușmănia dintre Birăruți și Boiangiu fiind una legendară. Ani în șir, când unul când altul făceau reclamații peste tot, la majoritatea instituțiilor de control ale statului.

Reamintim că fostul primar Vasile Boeangiu era de profesie medic veterinar şi farmacist şi cele două profesii sunt liberale. A pierdut alegerile în urmă cu 4 ani pentru că muncea, a fost condamnat pentru muncă.
Ei bine, nimeni nu a putut să-l condmne pe actualul primar Cristian Birăruţi pentru distrugerea patrimoniului primăriei şi a unor societăţi ce funcţionau bine, şi nici pentru angajarea, pe salarii imense, în primărie a tuturor rudelor sale.
Pe 2 iulie, însă, Curtea de Apel Piteşti a respins contestaţia lui Cristi Birăruţi şi a dat dreptate inspectorilor ANI care au constatat că, din postura de primar, Birăruţi a dat bani publici, din bugetul comunei, unei asociaţii sportive a fiului său, Emanuel.

https://www.integritate.eu/Comunicate.aspx?Action=1&NewsId=3202&M=NewsV2&PID=20

În anul 2019, primarul Birăruți a pus recompensă capul celui care a spart geamurile excavatorului Primăriei.

https://voceavalcii.ro/actualitate/primarul-din-alunu-a-pus-recompensa-capul-celui-care-a-spart-geamurile-excavatorului-primariei-foto/