Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Voi fi un consilier pentru întreg judeţul, dar în special pentru cartierul Ostroveni”

DEVOTAMENT. De când a intrat în politică în sânul PSD Vâlcea, tânărul Constantin Rădulescu s-a arătat tot timpul preocupat de a schimba imaginea politicianului român. El a rămas mult timp în umbră, preferând să acţioneze pentru binele cetăţeanului şi pentru colegii săi de partid. Constantin Rădulescu a decis să o ia de jos în politică, fiind mai întâi un simplu membru de partid, ajungând, după multe sacrificii şi multă muncă, preşedintele tesediştilor vâlceni, pentru ca mai apoi să treacă la seniori şi să ocupe o importantă funcţie de vicepreşedinte al PSD Vâlcea. În administraţia publică tânărul şi-a început ascensiunea de la Consiliul Local Municipal, iar de două mandate îşi desfăşoară activitatea în funcţia de consilier judeţean alături de preşedintele Ion Cîlea. Acum, colegii săi din PSD l-au mandatat să candideze pentru încă  un mandat de consilier judeţean, pe zona cartierului Ostroveni, acolo unde Constantin Rădulescu este decis să demonstreze că, prin implicare şi devotament, se pot face lucruri frumoase.

• Rep.: De curând s-au încheiat negocierile din cadrul USL Vâlcea pentru posturile de primar, dar şi pentru ponderea fiecărei formaţiuni politice pe listele de Consiliu Judeţean, respectiv Consiliu Local municipal. Este PSD-ul mulţumit de ceea ce a obţinut în urma acestor negocieri?

• Constantin Rădulescu: A fost o perioadă complicată nu numai pentru organizaţia judeţeană a PSD, dar şi pentru cea a PNL. Nu vreau să mai aduc în discuţie că în ultimii 20 de ani, social-democraţii şi liberalii au fost adversari pe scena politică. Cu toate acestea, în urma discuţiilor pe care le-am avut în teritoriu şi cu toate problemele pe care le-am întâmpinat, consider că am reuşit să trecem peste anumite ambiţii personale şi să coagulăm echipe comune, ce-i drept nu în toate localităţile, dar în majoritatea comunelor. Bineînţeles că sunt şi ambiţii locale justificate, astfel încât avem cazuri în care candidăm separat, dar şi situaţii în care avem alianţe politice PSD – PNL sau PSD – PC. Prin urmare, după toată această perioadă cred că am avut înţelepciunea şi disponibilitatea de dialog cu liberalii şi am avut şi o echipă de negociere foarte bine condusă de preşedintele Ion Cîlea. Acesta a reuşit să organizeze lucrurile în aşa fel încât să depăşim obstacolele pe care le-am avut de trecut. Sunt locuri în care am cedat noi, sunt locuri în care au cedat ei. Cu toate acestea, cred că oamenii în general nu se mulţumesc niciodată şi ştiu că întotdeauna se poate mai mult, dar cred că vom reuşi să aducem un scor electoral foarte bun pentru USL Vâlcea cu echipa pe care am conturat-o până în prezent.

• Rep.: Consideraţi că din punct de vedere politic USL-ul la Vâlcea este funcţional, în condiţiile în care în ultima perioadă liberalii au încercat să pună beţe-n roate bunei desfăşurări a negocierilor în tot judeţul, oferind opiniei publice adevărate scandaluri?

• C.R.: Fiecare este responsabil pentru ceea ce face. Pentru mine şi pentru USL în acest moment nu mai este productiv să ne uităm în urmă. Bineînţeles că este inacceptabil să pui candidat PNL la Primăria comunei Prundeni, pentru că Ion Horia Horăscu este imbatabil şi este păcat de Dumnezeu să nu i se respecte munca acestui om. Am înţeles că omul ales de liberali este fostul şofer al primarului Horăscu. Vom vedea ce va ieşi, dar sunt convins că edilul PSD va câştiga alegerile detaşat pentru că am văzut ce relaţie are cu oamenii şi ce a făcut în Prundeni. Revenind însă, repet, este contraproductiv să ne mai uităm în urmă acum. Sincer vă spun că eu am rămas şocat de răbdarea de care a dat dovadă preşedintele Cîlea în această perioadă a negocierilor, el având un echilibru absolut constant. Dacă dânsul nu dădea dovadă de un asemenea echilibru poate că treburile erau total compromise în judeţul Vâlcea. Însă, a demonstrat până la capăt că este un lider absolut şi că a înţeles foarte clar obiectivul major al USL-ului, acela de a câştiga alegerile şi a reda Puterea cetăţenilor în România şi nu unui guvern ilegitim, un guvern care conduce din buzunar această ţară.

• Rep.: Cu toate acestea, USL nu poate funcţiona doar dintr-o singură direcţie, ţinând cont aici că sunt zvonuri care atestă faptul că liderul liberal Cristian Buican a avut recent o întâlnire secretă cu pedeliştii la Seaca…

• C.R.: Dacă se adevereşte că este adevărat, atunci este extrem de grav acest lucru. Până una alta nu avem nicio dovadă că s-a întâlnit cu ei. Sper să nu fi făcut acest lucru, pentru că, repet, ar fi extrem de grav mai ales acum înaintea campaniei electorale.

• Rep.: În unele localităţi din judeţul Vâlcea se aude deja că pedeliştii au început să împartă „cadouri” electorale. Avem exemplul oraşului Călimăneşti, unde s-au făcut deja plângeri penale, dar şi localităţilor Lungeşti şi Ştefăneşti. Aveţi cunoştinţă de aşa ceva?

• C.R.: Am cunoştinţă pentru că în ultima perioadă eu răspund de câteva localităţi din nordul judeţului şi mi-am programat ca în fiecare seară să merg acolo. De aceea, mi-au parvenit informaţii că se pregătesc inginerii financiare, de tipul „Moş Crăciun” portocaliu, foarte interesante. Dar, trebuie să fim pregătiţi şi pentru aşa ceva. Vă spun sincer că ne aşteptam să ne luptăm iar cu sacii de tărâţă, cu banii, cu un lucru mârşav care s-a întâmplat şi este de-a dreptul uluitor, acela de a merge la oameni cu icoane şi cu biblii, punând oamenii să jure că-i vor vota. Tocmai de aceea ne aşteptăm să folosească în continuare tot felul de metode neortodoxe, pentru că miza este foarte importantă. Pentru ei miza se numeşte supravieţuire, pentru că pedeliştii nu numai că se îndreaptă spre istorie, o parte neagră a istoriei, dar se îndreaptă şi către nişte răspunderi penale, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local. Sunt chestiuni care s-au întâmplat, cum sunt şi aceste mite electorale.

• Rep.: Cum vedeţi desfăşurarea alegerilor locale din vara acestui an, confruntându-vă cu aceste probleme?

• C.R.: Cumplită… Va fi foarte greu, dar suntem pregătiţi. Eu am o strategie foarte bine pusă la punct în comunele de care răspund, iar USL are candidaţi foarte buni, începând cu Voineasa, Malaia, Brezoi, Bujoreni, Muereasca şi Dăeşti. La Dăeşti, Ion Dobre va candida doar din partea PSD, dar va câştiga detaşat alegerile pentru postul de primar, demonstrându-i încă o dată lui Popolan că Primăria Dăeşti nu este o ambiţie personală sau o firmă pe care vrei s-o iei şi s-o privatizezi.    

• Rep.: Care sunt aşteptările social-democraţilor vâlceni la aceste alegeri locale?

• C.R.: În primul rând avem un program electoral pe care vrem să-l punem în practică. Cel mai important este cel al preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, care se bazează pe fapte. Un om care a adus în judeţul Vâlcea, în patru ani de zile, fonduri europene cât nu au adus alţii de când am aderat la Uniunea Europeană, cred că merită să rămână în continuare preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea. Mai mult, ne dorim să avem cât mai mulţi primari în judeţ şi nu pentru a ne pune oameni în funcţii, ci pentru că avem cele mai bune programe, programe îndreptate către oameni. Avem un program electoral bazat pe o deviză: „În vreme de criză, nu poţi să-i sărăceşti pe oameni”. Noi vrem să-i ajutăm pe oameni să depăşească această perioadă cumplită pentru ei. Şi cred că vom reuşi, pentru că oamenii s-au săturat. Chiar dacă încearcă pedeliştii să se vopsească când în verde, când în portocaliu. Mi-e să nu iasă o culoare gen cacao cu lapte. Însă ne este foarte clar că ne vom bate cu trenurile de bani pe care se laudă unii că-i au şi că-i vor investi în campania electorală. Chiar şi fondurile de la Guvern sunt orientate politic, pentru a da semnale electoratului. Eu le-am spus la oameni să le ia plasele, sacul de tărâţă, dar să nu uite că dacă îşi vând votul pe o plasă, nu vor putea trăi cu ce este acolo timp de încă patru ani.

• Rep.: Domnule Constantin Rădulescu, vă aflaţi în acest moment clasat pe un loc eligibil pe lista PSD pentru Consiliul Judeţean. Ce proiecte de anvergură le pregătiţi vâlcenilor, alături de preşedintele Ion Cîlea?

• C.R.: Susţin necondiţionat angajamentele pe care preşedintele Ion Cîlea şi le-a luat în faţa vâlcenilor, le cunosc foarte bine şi ştiu că se vor îndeplini. Punctual, sunt câteva chestiuni care ţin de Spitalul Judeţean Vâlcea şi unde mi-am propus să am în continuare aportul pentru că urmează o reabilitare a spitalului, cu fonduri pe care tot preşedintele Cîlea le-a adus. Bineînţeles că voi fi în continuare alături de colegii de la Apavil în acest proces laborios de reabilitare a reţelelor de apă, prin proiectul european. De asemenea, îmi propun să rămân alături de comunităţile locale pe care le-am coordonat din punct de vedere politic. Chiar îmi spunea cineva că mă duc ca acasă acolo şi de aceea vreau să păstrez aceste sentimente şi să ajut oamenii cu problemele lor minore sau majore. În această perioadă cât am fost consilier judeţean, am participat la foarte multe audienţe în teritoriu alături de preşedintele Ion Cîlea şi ştiu cam ce probleme au oamenii din judeţul Vâlcea. Toate petiţiile pe care le-am strâns din teritoriu le-am înaintat conducerii judeţului şi uşor-uşor acestea au fost rezolvate. Acum, după cum ştiţi, consilierii judeţeni candidează pe zone, în funcţie de domiciliu şi tocmai de aceea vreau să le mulţumesc colegilor de la PSD Rm. Vâlcea că mi-au acordat încrederea şi m-au susţinut pentru un mandat de consilier judeţean. Eu mă voi ocupa de cartierul Ostroveni din municipiul Rm. Vâlcea, pentru că sunt născut şi crescut acolo. Voi fi un consilier pentru întreg judeţul, dar în special pentru cartierul Ostroveni. Aşadar, le-aş spune ostrovenarilor că dacă ar fi să-mi aleg o lozincă cu care să-mi fac campanie acolo aş spune: „Costi Rădulescu, consilierul tău!”. Cunosc acest cartier din cele mai mici colţişoare, de când se făceau gropile în care se stingea varul pentru blocurile care se construiau. Ştiu ce este de făcut acolo şi mă voi implica foarte atent, pentru că sunt de acolo, îi ştiu pe majoritatea oamenilor şi le vreau numai binele. Le voi demonstra cetăţenilor din cartierul Ostroveni că într-adevăr pot fi consilierul lor judeţean.

CLAUDIA STANCIU