Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vin alegerile? ACL dă drumul la un sondaj pentru alegerea candidatului la primărie

Romulus Bulacu spune că Sebi Veţeleanu nu intră în calcule, „deocamdată”

Copreşedintele ACL Vâlcea, Romulus Bulacu, pare a simţi că se apropie alegerile parţiale pentru alegerea primarului Râmnicului, după o perioadă de interimat a social-democratului Ion Gigi Matei. „Noi suntem în plin proces de constituire a birourilor politice comune ale PNL şi PDL. Ritmul este unul normal, aseară am fost de exemplu la Olăneşti, acolo unde copreşedinţi interimari au fost desemnaţi Gigi Păsat de la PNL şi Ovidiu Păunescu de la PDL. Toată lumea este în teren, trebuie să fim gata de alegerile prezidenţiale. În plus, vom da drumul la un sondaj de opinie pentru ca să fim pregătiţi şi pentru eventuale alegeri parţiale la primăria Râmnicului. Vor fi introduse în acest sondaj persoanele care îşi manifestă intenţia de a candida. Nu este singura condiţie, însă, trebuie să şi poată să câştige aceste alegeri. Nu se pune problema ca în acest sondaj să fie introdus şi Sebi Veţeleanu, aşa cum se zvoneşte. Deocamdată ne oprim numai la membri ai celor două partide, nu ne gândim la altcineva în afara ACL-ului”. Bulacu spune că s-a mai întâlnit doar ocazional cu deputatul ROmeo Rădulescu dar că situaţia conflictuală nu s-a schimbat: „M-am întâlnit cu Romeo doar ocazional. Nici acum nu îmi dau seama ce vrea, cert este că atacă în continuare partidul, este tot împotriva partidului. De Cosmin Constantinescu nici nu am mai auzit, nici nu ştiu pe unde mai este”.

„Victor Ponta nu dă doi bani pe problemele vâlcenilor”

Copreşedintele ACL Vâlcea, Romulus Bulacu, este convins că premierul Victor Ponta nu va câştiga alegerile prezidenţiale la Vâlcea din moment ce nu a avut curajul să calce în judeţ după problemele apărute la SC Oltchim.

„Victor Ponta nu dă doi bani pe problemele cetăţenilor din România şi implicit din judeţul Vâlcea. Cea mai importantă problemă este găsirea unui loc de muncă. Faptul că actualul guvern a sistat investiţiile a dus la creşterea numărului de şomeri cu aproape 100.000 de persoane. Este drept că, în campania electorală, Ponta a promis 1.000.000 de locuri de muncă, dar nu a specificat dacă în plus sau în minus. Din câte se poate vedea, de locuri de muncă în plus nu poate fi vorba. Rămâne o singură variantă. Ultima Ordonanţă a lui Ponta, cea care suspendă o Lege pentru a permite traseismul aleşilor locali, spune multe despre cum întelege PSD că se guvernează o ţară. Mai sunt aproape două luni până când românii vor merge la vot pentru a-şi alege preşedintele. Va fi interesant de văzut, mai ales la noi aici, în Vâlcea, care este modelul cel mai apreciat? Victor Ponta, modelul unui preşedinte incompetent, protector al penalilor, un individ care nu a avut curajul să calce prin judeţul nostru, măcar pentru a ne reaminti cum mergea Oltchimul pe vremuri, să mintă cât de bine o ducem şi ce lejer circulăm pe drumuri, mai ales pe autostrada spre Sibiu. Sau Klaus Johannis, modelul preşedintelui european, care a demonstrat în administraţie, care a dovedit un sistem stabil de principii şi valori, prin fapte, nu prin vorbe. Vom avea de ales între politica dâmboviţeană şi politica responsabilă”