Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO: Limbajul de mahala al premierului

Premierul Victor Ponta a ajuns după vacanţa din Deltă în Teleorman, la inundaţii, şi a făcut inspecţia locurilor afectate din barcă. În timp ce localnicii şi jurnaliştii mergeau prin apă, premierul se relaxa ca un turist într-o barcă gonflabilă cu motor MAI, lăsându-se tras de şase subofiţeri jandarmi, prin apa care nu ajungea nici până la genunchi. El a fost surprins de camerele de luat vederi în timp ce s-a adresat, într-un mod neobişnuit, ministrului Apelor, Doina Pană: „Tu ce faci, fă, Doina, aici? Aveai chef de nişte inundaţii?”. Numai că acum el contrazice filmarea video şi afirmă că nu a folosit apelativul „fă” la adresa femeii, ci – o variantă colegială – apelativul „măi”. De parcă ar mai fi ceva de comentat. De la „măi” la „fă”, este o cale lungă, pe care au străbătut-o ziariştii limbişti (a se citi LINGĂI) în speranţa că aşa mai pot salva mahalagismul premierului. Dar aşa s-a adresat, CU ADEVĂRAT, premierul Victor Ponta ministrului Apelor, Doina Pană. Vedeţi mai jos video şi vă veţi convinge! Deschideţi link-ul de mai jos şi vă veţi convinge. 

Slujnica Doina Pană

Am avut mereu impresia că la Victor Ponta mitocănia şi obrăznicia sunt trăsăturile predominante. De altfel, acum mulţi ani în urmă, când a participat la un interviu al reporterului Răzvan Dumitrescu, i-am şi trimis un e-mail, în direct, la emisiune, în care îi atrăgeam atenţia că prin obrăznicie şi mitocănism a ajuns să-l întreacă până şi pe şeful lui de partid de la acea vreme, prim-ministrul României rămas în memoria populară „Năstase 7case”. Omul, însă, mi-a depăşit aşteptările! Acum, vina este şi a ministrului Apelor, doamna Doina Pană, care ar fi trebui să-l pună la punct scurt şi ferm. Când tu nu ai respect pentru tine… cum poţi avea pretenţia ca alţii să te respecte? Păcat că unii acceptă toate grosolăniile pentru o funcţie efemeră! „N-aveam chef, da…”, a răspuns doamna cu umilinţă. Nu contează că a zis „Fă”! Dar se distrează pe seama inundaţiilor. „Ai avut şi tu chef de inundaţii?”. De parcă erau la concert. De răspunsul ministrului Pană, nu mai zic nimic, că îmi e ruşine de conducătorii guvernanţi.

Îi doare-n cot de sinistraţi

Ponta şi ai lui lachei, au ieşit în zona inundaţiilor să nu zică lumea că nu îi interesează, dar de fapt nu le pasă, cum nu i-a păsat lui Ponta nici când era în restaurant şi a fost accidentul din Apuseni sau când era la baschet şi drumurile erau blocate. Doar că atunci credea că nu va şti nimeni. Acum probabil că nici nu aveau chef de muncă sau de stat la birou şi au organizat o excursie. Dar nu mi se pare normal şi firesc ca la nivelul guvernului României un prim ministru să se adreseze în acest fel unor subalterni, miniştri şi totodată colegi de echipă. Grav este însă altceva: din lipsă de reacţie a doamnei ministru rezultă că în şedinţele de guvern şi în cele de partid asemenea limbaj este folosit frecvent de către plagiatorul Ponta.

Ce faci „fă”?

În final cineva a sesizat cel mai important aspect al situaţiei. Ei aşa vorbesc şi ăsta este nivelul intelectual la care se iau deciziile în şedinţele de guvern, ca să nu mai vorbesc de întâlnirile lor private. Cât de umilă era doamna ministru, cred că toţi am văzut, o marionetă, vai de mama ei şi a noastră. Abia acum avem o imagine reală a comportamentului lui Ponta faţă de subordonaţi. Deunăzi, spunea cineva, într-un articol, că o persoană din anturajul lui Ponta a declarat că acesta îi tratează ca pe nişte slugi. Acum se vede că este adevărat. Cât de penibil este să te laşi tras de pompieri, în barcă, în apa de 30 cm? O fi crezând că în Teleorman trăiesc crocodili? Jandarmii aceia sunt purtătorii lui de lectică? Este handicapat şi nu-şi poate mişca partea dorsală de unul singur, trebuind purtat de alţii? Îi mai lipsea un negru mititel cu o frunză mare, să îl apere de muşte. Ce faci „fă”?… Dacă aşa vorbeşte puberul cu subalternii săi, ne cam putem da seama câtă scârbă îi este de acest popor român.

Haideţi, să scăpăm de ei!

Cine să-l pună la punct pe Ponta? Această ministresă care se face preş doar pentru că n-a remaniat-o plagiatoru’? Această incompetentă care nici nu ştie ce-i o previziune/prognoză? Privind tabloul cu barca (fără colaci de salvare!!) şi cu vorbele mincinosului Ponta, mă-ntreb cu ce-am greşit noi, românii oneşti şi muncitori, de ne-am pricopsit cu ăştia pe cap? Români, ieşiţi la vot şi haide să scăpăm de ei!

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/6jnxU4uu7Ok” frameborder=”0″ allowfullscreen ]