Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO: Liberalul Păsat a picat şi el la vot! PNL îşi bate în continuare joc de judeţ

Consilierii judeţeni s-au întrunit din nou, joi, 18 decembrie 2014, în şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea, cu ideea de a alege un vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte interimar al instituţiei. Spre deosebire de şedinţa precedentă, la aceasta s-au sinchisit să-şi facă apariţia şi consilierii PNL, lipsind doar cele două peneliste care şi-au dat demisia miercuri, Claudia Militaru şi Alina Lupu. De altfel, după acuzaţiile de trădare, şi consilierul independent Filip Teodosie a lipsit de la şedinţa.
Întrunirea a luat start cu alegerea prin vot secret a lui Dumitru Persu ca preşedinte al şedinţei, pentru ca mai apoi acesta să propună un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului, proiect votat în unanimitate. Pentru ca înlocuirea lui Bogdan Pistol să fie perfect legală, aleşii judeţeni au luat act de demisia acestuia din funcţia de vicepreşedinte al CJ Vâlcea.
Ei bine, cel mai aşteptat moment a fost cel privind alegerea unui alt vicepreşedinte al CJ şi desemnarea lui ca preşedinte interimar al instituţiei. Liberalii au sărit imediat, înfometaţi de Putere, propunându-l pe masonul bâlbâit Gică Păsat să fie ales vicepreşedinte CJ, pentru ca mai apoi să devină preşedinte interimar.
Din păcate pentru penelişti, socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg, pentru că Păsat, la fel ca şi Pistol, a picat la vot. Cu 15 voturi „pentru” şi 13 „împotrivă” candidatura liberalului Pistol a fost respinsă, iar vineri, 19 decembrie a.c., la ora 12.00, s-a anunţat o nouă şedinţă.
În final, vicele Dumitru Persu le-a reproşat din nou liberalilor că nu sunt în stare să-şi facă ordine în organizaţie şi să pună punct unei situaţii dezastruoase: „Noi ne străduim tot timpul să finalizăm, odată pentru totdeauna, această chestiune şi, din păcate, nici în a patra şedinţă nu reuşiţi să veniţi cu un candidat viabil şi valabil. Dar, nu aveţi posibilitatea să vă convocaţi toţi membrii din arcul majoritar de 19 voturi. În aceste condiţii, vom vedea ce trebuie făcut în perioada imediat următoare”.