Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Victorie de etapă pentru „democraţi” în PDL Vâlcea

Cosmin Constantinescu nu a fost exclus din partid şi e posibil să se renunţe la idee

În şedinţa Biroului Politic Judeţean a PDL era pe ordinea de zi propunerea de retragere a sprijinului politic şi implicit de excludere pentru consilierul local, Cosmin Constantinescu. Fostul viceprimar, unul dintre contestatarii declaraţi ai actualei conduceri judeţene, nu a fost invitat la şedinţa cu pricina dar a avut în deputatul Romeo Rădulescu un apărător de nădejde. Înainte de a se supune la vot propunerea, între Rădulescu şi Grig Crăciunescu s-au iscat contre verbale vehemente. Cel care nu şi-a mai putut stăpânii nervii a fost actualul preşedinte interimar care s-a ridicat de pe scaun şi s-a îndreptat spre deputat. A fost ţinut şi domolit de câţiva colegi de partid şi până la urmă spiritele s-au liniştit. Propunerea de excludere nu a mai fost votată, însă. Interesant este dacă se va reveni asupra ei la şedinţa din această săptămână.

„Au majoritate, fac ce vor”

Cosmin Constantinescu nu ştie dacă la viitoarele şedinţe se va mai propune excluderea sa: „Nu ştiu ce să spun, au majoritate, fac ce vor. Posibil să fiu exclus la viitoarea şedinţă. Eu nu am fost invitat să mă pot apăra. Am mai fost întrebat dacă nu îmi vine să plec din partid. Nu vreau să plec, am muncit mult la PDL şi vreau să continui această muncă. Am mai spus-o şi o repet, ceea ce e cel mai important este să nu pierdem activiştii de partid.” Pe de altă parte, Romeo Rădulescu spune că îi va lua partea lui Cosmin în continuare: „De asta m-am şi dus la şedinţă, ştiam că vor să-l excludă pe Cosmin Constantinescu. Nu e normal, e un om care a muncit, nu ca alţii care au făcut jocuri duble sau care erau cu alte fulare la gât în campaniile electorale. M-am luptat pentru a nu se face o nouă nedreptate şi mă voi lupta în continuare.”

„Nu ţin neapărat să facem excluderi”

Romulus Bulacu, preşedintele PDL, nu a fost prezent la BPJ şi lasă de înţeles că propunerea de excludere ar putea să nu fie repetată: „Propunerea de excludere a lui Cosmin Constantinescu a fost amânată. Eu nu ţin neapărat să facem excluderi dar nici aşa nu se mai poate. Împreună încă putem face lucruri bune dar nici nu stau în genunchi în faţa lor, asta să ştie Romeo. Nu va rezolva nimic dacă va continua să incite şi să se victimizeze.”

Discuţii cu Marian Jean Marinescu?

Potrivit zvonurilor, este posibil ca la Râmnicu Vâlcea să vină din nou europarlamentarul Marian Jean Marinescu, coordonatorul PDL pentru zona Olteniei. Acesta ar urma să aibă discuţii atât cu cei din conducerea organizaţiei judeţene, cât şi cu „talibanii”. Conducerea centrală a partidului a transmis semnalul că îşi doreşte linişte înainte de congresul partidului şi congresul de unificare cu PNL.