Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Victor Popescu şi Nicu Gheorghe s-au luat la palme în sediul PNL

DIVERGENŢE. De curând, liberalii și conservatorii vâlceni s-au căsătorit politic, constituind Alianța de Centru Dreapta (ACD). Ea a fost anunțată cu mare tam-tam într-o conferinţă de presă la care au participat atât liberalii, cât şi conservatorii, care ne-au dat asigurări că acţiunile politice comune pe care le vor desfăşura de acum încolo, vor fi unele constructive, pentru consolidarea Alianţei. Numai că pacea de sub măslini nu a durat prea multă vreme, în „paradisul” politic al celor două formaţiuni politice, iscându-se o furtună de proporţii.

La finele săptămânii trecute, Nicu Gheorghe, invitat la sediul PNL, de şeful partidului, deputatul Cristian Buican, pentru a purta o serie de negocieri politice, s-a luat la harţă cu consilierul judeţean, Victor Popescu.  Cei doi şi-au dat câteva palme, s-au împins şi şi-au adresat injurii, aşa cum le stă bine unor politicieni care nu mai ţin cont de nimic, atunci când în joc sunt dispute de ordin personal.

E greu să stabilim care dintre ei a avut dreptate, pentru că versiune fiecăruia, ascultată în parte, e diferită şi subiectivă, şi, sinceri să fim, nici nu ne interesează să facem acest lucru, căci, spre deosebire de alţii de prin presă, se ştiu ei bine!, nu ne erijăm în justiţiari. Din punctul nostru de vedere, gestul celor doi este reprobabil, iar sediul unui partid nu este cel mai potrivit loc pentru a fi transformat într-un ring de box. Dar să revenim la cele întâmplate…

Potrivit informaţiilor culese de redactorii publicaţiei noastre, vicepreşedintele PC, la nivel judeţean, Nicu Gheorghe, a fost invitat de preşedintele liberalilor vâlceni, Cristian Buican, la sediul PNL pentru a discuta câteva chestiuni politice. Aici, a dat peste alesul judeţean Victor Popescu cu care, se ştie, nu se află, câtuşi de puţin, în relaţii cordiale. Ba, dimpotrivă. Popescu susţine că i-ar fi reproşat lui Gheorghe că ziarul pe care-l conduce îi atacă nefiresc pe colegii de alianţă, lucru care duce la slăbirea acestei construcţii politice. „Din punctul meu de vedere, acest Nicu Gheorghe nu reprezintă deloc PC, lucru care, am auzit, îi este reproşat şi de membrii de partid. Nici nu poate fi aşa, din moment ce a purtat, şi am destule informaţii în acest sens, discuţii cu cei de la PP şi PDL, dorind, probabil, să schimbe partidul. I-am reproşat că ziarul pe care-l conduce nu este unul obiectiv şi că nu este normal să-i atace pe Cîlea şi Buican, atâta timp cât ne aflăm într-o alianţă politică. I-am spus că, din punctul meu de vedere, merge pe o cale greşită. Probabil, l-a deranjat ceea ce i-am spus şi m-a împins, iar eu am reacţionat, făcând acelaşi gest. Apoi, din senin, a început să mă înjure de mamă, lucru peste care nu pot trece”, ne-a declarat liberalul Victor Popescu.

Gheorghe îl dă în judecată pe Popescu

Consilierul liberal susţine că nu va trece cu vederea atât de uşor cele întâmplate, intenţionând să trimită o amplă scrisoare şefului de la centru al PC, Daniel Constantin, căruia îi va cere să ia măsurile ce se impun.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PC, Nicu Gheorghe a afirmat că nici el nu va ierta „ieşirea în decor” a penelistului Victor Popescu, pe care are de gând să-l dea în judecată. „Am fost lovit cu pumnul de Victor Popescu, lucru pentru care va plăti. Înţeleg că e supărat că tatăl lui, primarul de la Boişoara, are probleme cu DNA, dar nu le are din cauza mea, să fie clar (din datele oficiale, existente la dosar, denunţătorul în acest caz este Nicu Gheorghe – n.r.). Sunt sigur că aşa a vrut el să-mi plătească o poliţă. Oricum, la mijloc sunt mult mai multe lucruri la mijloc, despre care nu vreau să discut acum. Pe mine m-a surprins atitudinea lui Buican. Nu a schiţat niciun gest. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat în PC, cel care ar fi sărit la bătaie era dat afară imediat din partid. Am făcut o plângere şi îi voi da în judecată pentru calomnie şi lovire, nu va rămâne situaţia aşa. I-am scris o scrisoare şi şefului partidului, Ionel Giuran, prin care l-am anunţat vizavi de cele întâmplate, iar ea va fi trimisă la conducerea centrală a partidului. Nu înţeleg care să fie cauza acestei campanii de presă negative la adresa mea şi de unde atâta ură. Oricum, eu am şi o înregistrare de la sediul PNL, din ziua incidentului, pe care o voi folosi în proces”, ne-a spus Nicu Gheorghe.

Dorind să prezentăm situaţia cât mai obiectiv posibil, am încercat să-l contactăm telefonic şi pe preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, însă acesta nu a fost de găsit. Poate zilele viitoare, revine cu un comunicat de presă vizavi de atacul colegului său de alianţă, Nicu Gheorghe.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU