Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VICTOR GIOSAN și-a dat demisia din PNL! I-au fost spulberate speranțele pentru un loc eligibil la europarlamentare

După ce în urmă cu aproape 4 luni de zile, Victor Giosan și-a dat demisia din funcția de președinte al PNL Rm. Vâlcea, ca urmare a unor divergențe pe tema codului administrativ și nu numai cu Cristian Buican, acum Giosan a părăsit de tot PNL-ul , dându-și demisia pe Facebook.

În data de 9 iulie 2018, Victor Giosan a anunțat că nu se mai regăsește în PNL și că părăsește partidul. Totul pleacă de la votul pentru Codul Administrativ, Giosan exprimându-și regretul că doar trei parlamentari PNL au votat împotrivă.

Pe surse, am mai aflat că demisia lui Giosan mai are și o altă motivație. Pe lângă conflictul deschis cu Buican, când președintele PNL Vâlcea l-a expus pe Giosan criticilor primarilor liberali pe grupurile de whatsapp apoi, Giosan a mai avut un motiv. El nu a părăsit de tot PNL-ul în martie 2018 pentru că spera că va fi pus pe un loc eligibil la europarlamentarele din 2019. Cum a aflat de la București că acest lucru nu se va întâmpla, Victor Giosan s-a gândit că ar trebui să se despartă definitiv de PNL.

„Astăzi nu este o zi prea veselă și nu numai datorită celor petrecute de dimineață. În această seară a fost adoptat și Codul Administrativ, care va încorona controlul politic asupra administrației publice, va limita și mai mult responsabilitatea aleșilor locali și le va aduce și alte noi privilegii – pensiile speciale.

Dar nu neapărat acest lucru este cel mai trist, ci comportamentul unora dintre aleșii Partidului Național Liberal: numai 3 deputați au votat contra, 7 au votat pentru, 14 s-au abținut și restul nu au participat la vot. De remarcat, pentru ca situația să fie și mai jenantă, că toți cei 7 deputați PMP participanți la vot s-au pronunțat împotrivă.

Fără să fie o surpriză, colegul meu Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea a votat pentru – promisese acest lucru solemn primarilor liberali din județ și trecuse o astfel de decizie prin BPJ acum câteva luni. A fost unul dintre cele 2 motive ale demisiei mele din funcția de președinte al PNL Râmnicu Vâlcea.

În acest fel PNL Vâlcea devine o anexă a intereselor, înguste, egoiste și profund ne-legitime ale unui grup foarte vehement de primari liberali, care din păcate nu au nici o legătură cu liberalismul, ci numai cu perpetuarea și consolidarea avantajelor proprii sub masca apostolatului în administrația locală. În acest fel orice critică de substanță a PSD Vâlcea devine o glumă, un bluf, o retorică goală, atât timp cât în chestiuni esențiale se votează la fel cu partidul/coaliția de guvernare PSD&ALDE.

În acest fel PNL Vâlcea sacrifică orice fel de pretenții politice și electorale în Râmnic, în Drăgășani și poate și în alte orașe ale județului. Și pentru ce? Pentru nimic având în vedere că rezultate electorale slabe în aceste zone conduc automat la pierderea președinției consiliului județean – visul nerealizat al liberalilor vâlceni. Și aș putea continua să întreb: la ce ar folosi o astfel de funcție administrativă dacă politicile ar fi pe fond identice?!
Cu multă tristețe trebuie să recunosc că a venit momentul despărțirii – așa cum se justifică de multe ori în sălile de judecată divorțurile: ”nepotrivire de caracter”. După exact 23 de ani constat cu mâhnire că distanța dintre valorile, principiile, opiniile, soluțiile mele și cele ale multora dintre colegii mei din conducerea PNL Vâlcea și din ceea ce comuniștii numeau ”activul de partid”, a devenit atât de mare încât orice încercare de a construi un compromis rezonabil și acceptabil este inutilă și dăunătoare, pentru toată lumea. Orice abordare de tip realist, pragmatic are o limită pe care dacă o depășești devi ridicol. Cu atât mai mult cu cât tot ceea ce am făcut sau am încercat să fac din 1996 încoace în funcții publice, tot ceea ce am sfătuit și sfătuiesc pe alții să facă în domeniul administrației publice, este călcat în picioare de prevederile actualului Cod Administrativ, în opinia mea la fel de nocive precum modificările Codului Penal.

Le urez colegilor mei liberali vâlceni mult succes în continuare și sper să ”plătească” electoral cât mai puțin pentru deciziile pe care le-au luat, le-au acceptat sau le-au tolerat în ultimul timp. O să trimit o demisie scrisă organizației PNL din Râmnic” a scris Victor Giosan pe Facebook.