Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vicele Grig Crăciunescu este membru UNPR şi PDL

„BIGAMIE” POLITICĂ. Noul viceprimar al Râmnicului, Grigore Crăciunescu, este, practic, membru a două formaţiuni politice: UNPR şi PDL. La începutul săptămânii în curs, fostul edil al municipiului, uneperistul Mircia Gutău, a făcut publică adeziunea acestuia la UNPR, menţionând că se bucură că partidul pe care-l conduce are un fotoliul de vice. Pe de altă parte, Crăciunescu susţine că a semnat în alb respectiva adeziune, în scopul de a-l sprijini pe Gutău, în eventualitatea în care acesta ar candida la Primăria Râmnicului. Justificările omului politic nu prea stau în picioare, deoarece, se ştie, unui om politic îi este interzis să deţină adeziuni la mai multe partide, mai ales atunci când deţine o funcţie publică importantă.  

Prezent într-o conferinţă de presă a UNPR, la începutul săptămânii trecute, fostul edil al municipiului, Mircia Gutău, a făcut o dezvăluire şocantă. Progresistul a declarat că proaspătul viceprimar al oraşului, Grigore Crăcunescu, este, de fapt, membru UNPR. Pentru a da veridicitate celor susţinute, Gutău a arătat reprezentaţilor presei adeziunea acestuia, înregistrată în data de 23 ianuarie a.c.

Mai mult, ex-primarul a ţinut să precizeze că nu-i va retrage sprijinul politic, adăugând că se bucură că UNPR are un fotoliu de viceprimar al Râmnicului.  „Le mulţumesc din suflet consilierilor locali că au ales un viceprimar (Grigore Crăciunescu – n.r.) care este membru UNPR. Acest lucru demonstrează că PDL nu mai are cadre şi a apelat la un membru de-al nostru. Vreau să vă prezint adeziunea acestuia la UNPR. Acest lucru ne bucură foarte mult. Vreau să-l asigur că nu-i voi ridica sprijinul politic. Nu vom proceda aşa cum au făcut cei de la PDL. Îl vom susţine în continuare. Nu ştiu dacă cei de la PDL aveau cunoştinţă de faptul că Grig Crăciunescu avea adeziune la noi. Mie nu-mi place să bat trâmbiţa prin oraş, să discut asemenea lucruri. El este cel care a venit la mine şi m-a rugat să devină membru al UNPR şi mi-a spus că-şi va anunţa venirea în partid printr-o conferinţă. Nu mi-a spus nimic despre faptul că vrea să fie viceprimar, dar, cu toate astea, noi îl susţinem şi, încă o dată spun, mă bucură că avem un viceprimar UNPR”, a menţionat Mircia Gutău.

Explicaţia

Încercând să explice gestul făcut, a doua zi după ce Gutău anunţa, spre uimirea tuturor, că Grigore Crăciunescu este şi membru al UNPR, noul viceprimar al Râmnicului, a organizat şi el o întâlnire cu reprezentanţii mass-media, încercând să drege busuiocul. „A apărut, în presă, o adeziune a subsemnatului. Faptul că am fost ataşat de Mircia Gutău, iar pentru mine reprezintă mentorul politic, în luna noiembrie a anului trecut, am fost căutat de dumnealui pentru a avea o mică discuţie. Mi-a făcut propunerea pentru a fi alături de dânsul într-o eventuală campanie electorală şi nu i-am dat un răspuns pe loc. Ne-am văzut, apoi, în luna februarie. Atunci, i-am spus că în cazul în care va candida la primărie, voi fi alături de dumnealui. Pentru a avea girul şi pentru a gândi construcţia unei viitoare echipe, i-am semnat domnului Gutău o adeziune în alb, strict pentru dumnealui, în calitate de candidat. Dacă domnul Guătu ar candida, îmi doresc să fiu alături de dumnealui, în echipa pe care o va conduce. Trebuie spus că domnul Gutău este cel care a părăsit echipa PDL. După demisia celor cinci consilieri din Consiliul Local, am considerat că este de bun-simţ să nu fac şi eu acelaşi lucru, pentru că era un act de normalitate ca această echipă să rămână completă, într-o formulă de 16 consilieri. Înainte de a fi propus în funcţia de viceprimar, le-am spus colegilor mei că am o adeziune în alb la UNPR, făcută pentru susţinerea lui Gutău. Vreau să mai adaug, că-l voi susţine pe primarul Rădulescu în toate demersurile pe care le va face, precum şi în campania electorală pe care o va întreprinde”, a spus Grig Crăciunescu.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU