Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VEZI AICI ce deputat PMP nu o susţine pe Elena Udrea la preşedinţie

Deputatul Theodor Paleologu (PMP) îl susţine pe Klaus Iohannis în cursa prezidenţială, a doua sa opţiune fiind Monica Macovei. El ar fi sfătuit-o pe Elena Udrea, „ca prieten”, să nu candideze la Preşedinţie, dacă i-ar fi cerut părerea. De asemenea, Paleologu speră ca Iohannis să nu fie declarat incompatibil de instanţă, potrivit RFI Romania.

„Mie mi se pare că în momentul de faţă, Iohannis este candidatul de dreapta cel mai bine plasat. Asta nu înseamnă că este ideal, după gusturile mele. Şi mai e un lucru: aştept cu o anumită strângere de inimă decizia în privinţa incompatibilităţii. Sper să nu fie vorba de aşa ceva (…). Ar fi catastrofal pentru dreapta românească, dacă Klaus Iohannis ar fi declarat incompatibil, ar fi un adevărat dezastru. De aceea nici nu mă lansez în susţineri prea zgomotoase pentru vreunul dintre candidaţi. Pentru mine e o chestiune pur raţională, cine e mai bine plasat pentru a evita ajungerea lui Victor Ponta la Cotroceni”, a explicat Theodor Palelogu.

Întrebat dacă în opinia sa, Elena Udrea este potrivită pentru postul de preşedinte, deputatul a spus: „Nu vreau să fac comentarii care apoi să fie considerate critici. Dacă m-ar fi întrebat, eu i-aş fi dat un sfat de prieten, să nu se angajeze în această competiţie (…). Ca prieten, aş fi sfătuit-o să n-o facă şi cu argumente politice, serioase”.

Theodor Paleologu a mai precizat că dacă Iohannis e declarat incompatibil, o va susţine pe Monica Macovei.