Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Veşti bune pentru proprietarii de păduri: Amendamentul depus de deputatul Eugen Neaţă a trecut!

Amendamentul depus de către deputatul vâlcean, Eugen Neaţă, alături de colegul său, deputatul Dănuţ Pale şi care are menirea de a îndrepta anumite erori din Codul Silvic, a devenit lege! Astfel s-a clarificat legislaţia referitoare la provenienţa şi transportul materialului lemnos, recoltat de pe terenurile cu destinaţie forestieră, proprietate privată a persoanelor fizice sau juridice, ori de pe terenurile cu alte destinaţii pe care există vegetaţie forestieră. 

„Discuţiile purtate cu dumneavoastră atât în campania electorală, cât şi în timpul deplasărilor mele în teritoriu, despre clarificarea legislaţiei referitoare la provenienţa şi transportul materialului lemnos, recoltat de pe terenurile cu destinaţie forestieră, proprietate privată a persoanelor fizice sau juridice, ori de pe terenurile cu alte destinaţii pe care există vegetaţie forestieră, s-au materializat.

Amendamentul pe care l-am depus împreună cu colegul meu, deputat Dănuţ Pale şi conceput cu ajutorul directorului Direcţiei Silvice Vâlcea, ing. Gheorghe Mihăilescu, astăzi, a fost votat în Camera Deputaţilor, cu 213 voturi pentru, 38 împotriva şi 8 abţineri devenind lege.

Modificarea adusă la Legea 46/2008 privind Codul silvic şi anume: Normele referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund, precum şi cele privind provenienţa şi circulaţia materialelor lemnose destinate consumului propriu al proprietarului, se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, la propunerea autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultura, a rezolvat problema, care era una naţională.

Aşa cum am spus de foarte multe ori, voi fi alături de primari, de cetăţenii judeţului Vâlcea şi de toţi romanii. Sper că prin acţiunile mele să îmi aduc aportul la schimbarea pe toate planurile, atât de necesară pentru că România să fie o ţară prosperă, tinerii să nu mai fie nevoiţi să plece în alte ţări, iar oamenii să beneficieze de o viaţă liniştită şi demnă. Vă mulţumesc celor care îmi acordaţi zi de zi încrederea dumneavoastră şi vă asigur de tot sprijinul meu!” se arată în mesajul transmis de către deputatul Eugen Neaţă.