Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Verdict ANI pentru un ales local vâlcean: INCOMPATIBILITATE

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat, din nou, starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a nouă aleși locali din toată ţara, printre care se află şi un vâlcean, fost consilier local din cadrul Consiliului Local al Primăriei Racoviţa.

„BRĂDEANU DUMITRU, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Racoviţă, judeţul Vâlcea – CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV.

A participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârii Consiliului Local prin care s-a aprobat închirierea păşunilor aflate în proprietatea privată a comunei Racoviţă, judeţul Vâlcea, şi ulterior, în calitate de Preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Bovine, Ovine, Caprine, Porcine şi Albine Racoviţă, judeţul Vâlcea, a încheiat cu Consiliul Local al comunei Racoviţa, judeţul Vâlcea, contractul de închiriere având ca obiect închirierea păşunilor aflate în domeniul privat al comunei Racoviţă pentru păşunatul animalelor, în suprafaţă de 85,5 ha.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și 77 din Legea nr. 161/2003, art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și art. 75, lit. f) şi art. 77, alin. 1) din Legea nr. 393/2004”, precizează ANI printr-un comunicat de presă.