Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VASILE COCOȘ: Vouchere în loc de alocații, o inepție marca PNL

Guvernul Orban ar putea acorda vouchere în loc de alocații pentru copii în bani, motivul fiind acela că de multe ori de banii respectivi beneficiază părinţii pentru cu totul alte cheltuieli decât cele necesare copiilor. ”Se mai joacă şi la păcănele”, spune ministrul Muncii, Violeta Alexandru, afirmând că voucherele ar putea fi o soluţie, mai ales dacă nu ar putea fi folosite pentru cumpărarea de ţigări sau alcool sau dacă ar fi condiţionate de participarea la şcoală.
La începutul anului a fost promulgată Legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii, însă Guvernul a amânat aplicarea ei până la 1 august. Actul normativ prevede că alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de: a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani; c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Deputatul PSD Vasile Cocoș consideră adoptarea unei asemenea măsuri o inepție marca PNL. ”PSD a anunțat categoric că se va opune în cazul în care plătirea alocațiilor pentru copii cu vouchere valorice devine realitate. Este doar un tertip al PNL de a amâna sau diminua dublarea alocațiilor”, a anunțat Vasile Cocoș.