Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VASILE COCOŞ: Nicio pensie nu va scădea, conform noii legii a pensiilor

Noua lege a pensiilor de stat a fost publicată marți, 9 iulie 2019, în Monitorul Oficial. Acest lucru înseamnă că, din septembrie 2021, condițiile actuale în care salariații se pensionează vor fi schimbate, dar şi modificări pentur pensionari. Legea a trecut de două ori prin Parlament, după ce la prima adoptare au fost găsite câteva probleme de constituționalitate.

„Din septembrie 2021, condițiile actuale în care salariații se pensionează vor fi modificate. Proiectul a trecut de două ori prin Parlament, după ce la prima adoptare au fost găsite câteva probleme de constituționalitate. Viitorul cadru legal al pensilor publice conține o serie întreagă de schimbări, dar în niciun caz, după recalcularea pensiilor, nicio pensie nu va scădea, dimpotrivă, va creşte punctul de pensii şi România va avea pensii decente”, susţine deputatul Vasile Cocoş.
Pensiile aflate în plată vor fi recalculate. În esență, pensiile stabilite înainte de intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor vor fi recalculate. Astfel, există șanse ca unele pensii să crească, însă nicio pensie nu va scădea, deoarece, în urma recalculării, va fi păstrat cuantumul mai avantajos.