Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Valentin Iliescu sare în barca PSD?

VIZITĂ. Valentin Iliescu şi-a început campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2012, prin plimbări lungi şi dese în tot judeţul. Mai nou nu mai merge singur, este însoţit de toţi miniştrii cabinetului Boc, pe care-i plimbă ca pe sfintele moaşte în speranţa că prezenţa lor va da mai multă greutate promisiunilor sale electorale. La sfârşitul săptămânii trecute, Valentin Iliescu l-a avut drept invitat pe ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără. Între două vizite ministeriale, Iliescu mai pune de o alianţă cu PSD şi-i mai arde o ,,săpătură” la rădăcină liderului Dorel Jurcan, în speranţa că-i va lua locul. Jurcan zâmbeşte a neîncredere, dar ministrul recunoaşte că stă cu ochii pe el şi-i vânează greşelile.

Ministrul secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul, Valentin Adrian Iliescu, va candida la alegerile parlamentare din 2012 în colegiul Drăgăşani, un colegiu dificil de câştigat deoarece  va avea drept contracandidat unul din cei mai buni lideri ai PSD Vâlcea, deputatul Vasile Bleotu. Cum imaginea PDL Vâlcea, şi nu numai, a început să apună, Iliescu încearcă să-şi apropie electoratul din zonă prin promisiuni electorale susţinute de prezenţa miniştrilor cabinetului Boc. Zilele trecute, ministrul Agriculturii, democratul Valeriu Tabără, a făcut tabără la Drăgăşani, pentru prezentarea unui proiect de mare importanţă pentru agricultorii din zonă: înfiinţarea unor centre de colectare a produselor agricole, centre industriale, birouri bancare etc. Toate acestea reprezentând proiectul politic al candidatului Valentin Iliescu. În mod normal, conform proiectului, în mandatul lui Iliescu, în zonă  o să curgă numai lapte, miere şi euroi, un scenariu puţin probabil în condiţiile în care PDL deţine puterea de trei ani de zile şi nu a făcut nimic pentru agricultorii  sau întreprinzătorii din România.

VAI-ul negociază cu PSD-ul?

Conştient de faptul cu vântul schimbării bate cu putere în pânzele PSD, VAI-ul s-a reorientat din nou spre PSD, partid în care a activat până  în 2003. Surse din PSD susţin că ministrul Iliescu negociază cu PSD de o jumătate de an şi mai bine, în special în ultima perioadă a anului trecut. „Iliescu negociază din vara anului trecut intrarea în PSD, dar nu se hotărăşte. Ba negociază intrarea în PSD, ba încearcă să ne racoleze primarii din zona Drăgăşani. I-am şi zis la ultima discuţie… Ne iei primarii sau vii la noi?”, a declarat unul dintre membrii marcanţi ai PSD Vâlcea.

Prins cu cioara vopsită-n roşu, în faţa ministrului Valeriu Tabără, VAI-ul a declarat că pesediştii mint cu neruşinare. ,,Nu am negociat niciodată înscrierea în PSD Vâlcea. Dacă domnul Cîlea a declarat aşa ceva, minte. Nu am de ce să plec din PDL, pentru că mi-aş pierde postul de ministru. Sunt o persoană diabolică şi mi se potriveşte  mai bine varianta racolării primarilor PSD. Nu am mai discutat cu domnia sa din vară, de la Cântecele Oltului. Nu am niciun proiect comun cu domnul Cîlea, am vrut să-l invit la acţiunea aceasta, dar dânsul avea o acţiune de culturalizare la Biblioteca Judeţeană, domnul Năstase şi-a lansat o carte, noi avem în agendă tot cultura, dar cultura agricolă”, a precizat Iliescu.

Îl monitorizează pe Jurcan

Valentin Iliescu a declarat că deocamdată stă cu ochii pe Jurcan, dar nu-i va ierta nicio greşeală. ,,Am nişte regrete faţă de domnul preşedinte Dorel Jurcan şi sper să nu se supere dacă i le spun public. Trebuie să ştie că am  fost şi voi fi un personaj incomod pentru dânsul. I-am reproşat că în ciuda faptului că exista o disponibilitate totală pentru formarea unei majorităţi PDL-PNL la Vâlcea nu s-a grăbit  să facă acest lucru.  Pe de altă parte îi mai spun, şi nu mă jenez să o fac în faţa presei, că aştept un ritm mult mai susţinut de activitatea politică în partid şi în relaţia cu oamenii politici din celelalte partide. Tot ceea ce-i reproşez este în folosul PDL”, a precizat  fostul candidat la şefia PDL Vâlcea.

DANA NEDESCU