Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Valentin Iliescu crede că va fi adoptat politic dacă are televiziune

CONTRACTE. Cunoscut opiniei publice drept un personaj politic care s-a aciuat şi el în spaţiul public autohton, ministrul Valentin Iliescu, trage iţele să ajungă şi el un ceva în politicul vâlcean. Deputat dacă se poate. Desigur, capitalul de imagine a democrat-liberalului, pripăşit pe meleagurile noastre, este egal cu zero, însă omul speră, din toate străfundurile fiinţei sale, într-un miracol politic, care, ştim deja, se va lăsa aşteptat etern. În ciuda faptului că e impopular, iar presa, din considerente lesne de înţeles, îi este perfect ostilă, totuşi, politicianul continuă să ne dea lecţii de jurnalism şi să apară neinvitat pe la te miri ce eveniment, unde se chinuie să fie observat de mass-media.

Ceea ce se cunoaşte într-o mai mică măsură despre acest personaj politic este că a strâns, în ciuda falsei modestii afişate, ceva avere pentru zile negre, iar de când este mare patron de televiziune, se vede treaba, lucrurile îi merg strună din punct de vedere financiar.

Ne-a trecut şi nouă, cu ceva vreme în urmă, această informaţie pe la urechi şi, într-un final, am decis să o verificăm, pentru a informa cu precizie opinia publică cu privire la acest aspect. După ce am analizat, cu atenţie, declaraţiile sale de avere şi interese, am constatat că între Iliescu şi senatorul PNL, Emilian Frâncu, există similitudini, deloc de ignorat. Din punctul de vedere al contractelor pe care aceştia le au cu instituţiile vâlcene, desigur, din poziţia de boşi de televiziune.

Cum spuneam, din declaraţia de interese a ministrului, aflăm că democrat-liberalul este asociat la Explotersait SRL – Sângeorz Băi, deţinând 5% din capitalul social, la SC Mlu-Media SRL Bucureşti, cu 50 de procente, dar şi la Etalon TV, unde deţine tot jumătate din pachetul de acţiuni.

Astfel, anul trecut, SC Orangea Team SRL a încheiat un contract de prestări servicii, care s-a derulat pe o perioadă de 10 luni, cu Primăria municipiului Drăgăşani în valoare de 24.180 lei. În 2011, Etalon a făcut un contract şi cu CET Govora SA de aproape 19 mii lei (6 luni), iar cu Pieţe Prest de 12 mii lei, pentru o perioadă de 8 luni.

Tot televiziunea amintită a încheiat pe 9 luni, un contract de prestării servicii şi cu Primăria Budeşti în valoare de 12 mii lei, în timp ce, pentru aceeaşi perioadă, cu Primăria Bujoreni nu a avut decât 6 mii lei, sumă contractată, trebuie spus, şi la Primăria Ocnele Mari. Şase mii de lei este suma pe care conducerea televiziunii Etalon a negociat-o şi cu Primăriile Dăeşti, Mihăeşti, Buneşti, Galicea, Berislăveşti şi Băile Olăneşti. La Apavil SA, instituţia media a avut un contract de 6 mii de lei, în timp ce de la Primăria Goleşti, doar 5.500 mii lei. Contravaloarea contractului cu Primăria Scundu se ridică la suma de 8 mii lei, de la Suteşti 4 mii lei, în timp ce de la Păuşeşti Măglaşi – 3 mii lei. Ceva mai mare a fost suma negociată la Primăria Călimăneşti – aproape 5 mii lei, iar la Primăria Drăgăşani, aproximativ 17 mii lei. Administraţia Bazinală Olt a plătit pentru un contract de prestări servicii televiziunii Etalon 4 mii lei, iar de la Primăria Ioneşti – 3.500 lei.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU