Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Valentin Iliescu a intrat nestatutar în PSD

NEÎMPLINIRI. Ţintind postul de deputat de Drăgăşani, dar şi locul lui Ion Cîlea la şefia PSD Vâlcea şi la Consiliul Judeţean, Valentin Iliescu a reuşit să se înscrie în PSD la Suteşti. Numai că, preamăritul său vis este posibil să nu se îndeplinească niciodată, pentru că, se pare, intrarea sa în PSD este una nestatutară şi urmează a fi respinsă de conducerea judeţeană a partidului. 

Ghinion cumplit pentru ex-ministrul secretar de stat Valentin Iliescu, care a insistat atât de mult să fie primit în PSD, încât a uitat să citească statutul partidului. Intrat pe uşa din dos a social-democraţilor vâlceni, la organizaţia locală  a PSD Suteşti, VAI şi-a făcut planuri măreţe de a candida pentru parlamentare pe Colegiul Uninominal Drăgăşani. Gurile rele spun însă că pe termen lung el îşi planificase chiar să acceadă la postul de preşedinte al PSD Vâlcea, aşa cum a făcut şi la PDL, când, din postura de simplu membru de partid al organizaţiei locale din Lungeşti, s-a înscris pentru postul de preşedinte al pedeliştilor. Mai mult, Valentin Iliescu se pare că îşi doreşte ca, la alegerile locale din anul 2016, să candideze pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea din postura de lider al social-democraţilor vâlceni.

Revenind însă la realităţile de acum, planurile lui VAI de a-i lua locul lui Ion Cîlea în PSD, dar şi în Consiliul Judeţean Vâlcea ar putea fi moarte din faşă. Asta pentru că, aşa cum spuneam, în graba sa de a se înregimenta politic a omis complet să citească statutul partidului. Conform declaraţiilor secretarului executiv al PSD Vâlcea, Dumitru Persu, intrarea lui Valentin Iliescu în organizaţia locală PSD Suteşti este total nestatutară. Astfel că, la următoarea şedinţă a Comitetului Executiv al PSD Vâlcea, adeziunea VAI-ului ar putea fi respinsă, mai ales că reacţia majorităţii social-democraţilor la aflarea veştii că acesta a fost admis în partid a fost una de dezaprobare. „Primirea lui Valentin Iliescu este nestatutară, întrucât nu îndeplineşte criteriile prevăzute în statut şi anume nu are domiciliul actual sau locul de muncă în care îşi desfăşoară activitatea pe raza localităţii în care şi-a depus adeziunea. În aceste condiţii, la nivelul conducerii judeţene a PSD Vâlcea va fi respinsă primirea sa în partid. Personal, nu am fost niciodată de acord cu traseiştii politici, cu atât mai mult a celor paraşutaţi de la centru, cunoscând că cei care au trădat o dată, vor trăda de câte ori e nevoie pentru interesul lor personal” – ne-a mărturisit secretarul executiv al PSD Vâlcea, Dumitru Persu.

CLAUDIA STANCIU