Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vâlceanca Simona Voicescu, premiată de femeile liberale

Eveniment important pentru femeile liberale. Sâmbătă, sâmbătă, 27 februarie 2016, la Ateneul Român a avut loc Gala Femeilor Liberale, manifestare ce a avut ca temă premierea societății civile alături de care femeile liberale au desfășurat acțiuni în anul 2015.

La București a fost prezentă și organizația de femei liberale de la Vâlcea, cu o delegație formată din 16 doamne, care s-a numărat printre filialele merituorii ce au avut onoarea de a nominaliza și premia o persoană cu rezultate remarcabile în domeniul combaterii violenței domestice. Este vorba despre vâlceanca Simona Voicescu, directorul executiv al Asociației “Necuvinte”, care s-a implicat în ultimii ani într-un proiect ambițios, având ca scop educarea și apărarea victimelor violenței în familie.

”Am acordat domnișoarei Simona Voicescu această distincție pentru sprijinul acordat sutelor de femei care au găsit în această asociație o ultimă șansă la o viață decentă, pentru implicarea in proiecte de interes national, dar si pentru ambiția cu care își urmează țelul. A pornit în acest demers dificil ghidându-se după o statistică alarmantă, aceea că la fiecare 2 zile o femeie este ucisă în România din cauza violenței în familie. Rezultatele muncii ei s-au concretizat în modificarea Legii nr. 217/2003 privind combaterea violenţei în familie referitoare la emiterea ordinului de protecție în maxim 72 de ore de la momentul depunerii cererii, demers introdus în procedură parlamentară în primăvara anului trecut de către doamna deputat PNL Valeria Schelean în parteneriat cu Asociația Necuvinte”, ne-a transmis doamna Mihaela Andreianu, co-președinte OFL Vâlcea.