Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

USR Vâlcea: PSD și PNL trebuie să explice românilor creșterea cu 40% a polițelor RCA

Cătălin Drulă: Șefii ASF și cei care i-au pus în funcții să explice românilor de ce le crește polița RCA cu aproape 40%

Președintele USR, Cătălin Drulă, solicită PSD și PNL să nu îl mai ascundă pe președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și să îl lase să vină în Parlament pentru a explica românilor de ce cresc polițele RCA în 2023 cu până la 40%, după majorările substanțiale de anul trecut.
„Guvernarea lui Ciolacu și Ciucă duce la explozia tuturor prețurilor, inclusiv a polițelor RCA. Șefii ASF și cei care i-au pus în funcții să explice românilor de ce se întâmplă acest lucru și ce au făcut pentru a preîntâmpina situația. Au privit impasibili la problemele de pe piața asigurărilor, au fost complici la prăbușirea City Insurance, iar acum suferă toată piața și românii. USR i-a cerut președintelui ASF, Nicu Marcu, să dea explicații în Parlament de mai bine de o lună, dar acesta se ascunde. La fel ca cei care l-au pus acolo, șeful ASF manifestă un dispreț total față de români și problemele lor reale”, declară Cătălin Drulă, președintele USR. Prin intermediul deputaților Pollyanna Hangan și Mihai Botez, USR a solicitat, la începutul lunii februarie, chemarea la Comisia de Politică Economică, Reformă și Privatizare din Camera Deputaților a președintelui ASF. Autoritatea pe care acesta o conduce putea previziona, dacă nu preîntâmpina în totalitate, dezastrul produs în 2022 pe piața asigurărilor din România.
Totodată, prin intermediul senatoarei Silvia Dinică, USR a solicitat ASF răspunsuri la mai multe întrebări, printre care unele legate de controalele efectuate la companiile City Insurance și Euroins, în condițiile în care falimentul City Insurance a condus la creșterea prețului polițelor RCA cu 71% în 2022.
USR va depune un proiect de lege pentru restructurarea ASF, astfel încât această instituție cheie să devină funcțională și să poarte răspunderea pentru domeniul pe care trebuie să-l
reglementeze.