Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Urmaşii lui Dumitru Buşe, numiţi în funcţii la Seaca

NUMIRI. Liberalii din CJ au decis ca locurile din consiliile de administraţie sau comisiile de cenzori  să fie lăsate moştenire urmaşilor, urmaşilor celor care au condus CJ. Astfel, în şedinţa extraordinară a CJ de vineri, consilierii judeţeni au votat cu majoritate de voturi numirea ginerelui fostului preşedinte Dumitru Buşe în comisia de cenzori a  SC Expo Nord Oltenia. Pesediştii au votat propunerea fără discuţii, mai mult chiar, au refuzat să candideze pentru locurile din AGA. Surse din partid spun că motivul real al acestui refuz ar fi nesustenabilitatea proiectului. Liberalii merg ceva mai departe şi afirmă că PSD are reprezentanţi prin cei doi directori ai CJ care activează de foarte mult timp în acest partid.

Consilierii judeţeni au votat vineri, în unanimitate, înfiinţarea Societăţii Comerciale Expo Nord Oltenia. Scopul societăţii este acela de a organiza expoziţii şi târguri la Centrul de la Seaca. Complementar, societatea  va desfăşura şi activităţi de sondare a pieţei. Acţionari în societate sunt judeţul Vâlcea şi oraşul Călimăneşti, capitalul social fiind stabilit la suma de 90.200 de lei, împărţit în acţiuni nominative, în valoare de 10 lei fiecare. Acţiunile rezultate din împărţirea capitalului social la valoarea de 90.020 din care: judeţul Vâlcea – 4.501 acţiuni – 50 %; oraşul  Călimăneşti – 4.501 acţiuni – 50 %. Obiectul principal de activitate al acestei societăţii: organizarea expoziţiilor, târgurilor şi congreselor; efectuarea, cu respectarea legislaţiei în vigoare,  de acte de comerţ, corespunzătoare şi  necesare realizării obiectului de activitate, stabilit prin actul constitutiv.

Pesediştii nu s-au înghesuit

Contrar aşteptărilor, social-democraţii din CJ nu s-au înghesuit să facă parte din AGA, preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, liderul PSD Vâlcea, numind în această structură angajaţi ai CJ.

În Adunarea Generală a Acţionarilor au fost desemnaţi consilierul judeţean Victor Popescu, PNL,  şi directorul Direcţiei Tehnice din Consiliul Judeţean, Florea Mierluş. Pentru Consiliul de Administraţie au fost aleşi avocatul Mihai Liviu Mihalache, propus de PNL,  şi directorul economic al Consiliului Judeţean, Mircea Predescu, propus de  preşedintele Ion Cîlea.

Dacă numirile făcute în primele două comisii nu au surprins pe nimeni, propunerea făcută  de grupul liberal pentru comisia de cenzori a luat prin surprindere întreaga asistenţă şi nu din cauza persoanei, ci a modului în care s-a argumentat nominalizarea ei. Liberalii l-au propus pentru comisia de cenzori pe  Ghermac Eftimie, ginerele fostului preşedinte al CJ, conservatorul Dumitru Buşe. „Acest proiect aparţine fostului preşedinte Dumitru Buşe şi în semn de respect propunem numirea domnului Eftimie, ginerele său, în comisia de cenzori”, a declarat Victor Popescu. Propunerea a smuls zâmbete, dar a trecut la vot. Din partea PSD a fost propus  economistul Predescu Iustin, fost director al USG. Nominalizarea directorului general nu s-a făcut încă, dar surse din PNL dau ca sigură numirea liberalului Eugen Scarlat. Social-democraţii sunt sceptici în ceea ce priveşte reuşita proiectului Seaca, locaţia nefiind una nefericită. Complexul este situat la o distanţă apreciabilă de oraş, nu are locuri de cazare şi nici puncte de aprovizionare. Primarul Ilie Amuzan spunea că de încheierea contractelor se va ocupa o firmă intermediară condusă de fostul director al Romexpo, Dan Cojocaru. În cazul în care scenariul este real, societatea vâlceană se va transforma într-o societate imobiliară, pentru că se va ocupa doar cu închirierea spaţiilor, şi în cel mai fericit caz… cu sondarea populaţiei în campania electorală din 2012. DANA NEDESCU