Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un lipitor de afişe a ajuns director adjunct la „Lahovari”

NEDREPTATE. Scandal monstru la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Rm. Vâlcea, acolo unde directorul adjunct al liceului, Isabella Ioniţă, a fost schimbat din funcţie pe criterii politice. Locul său a fost luat de nimeni altul decât controversatul profesor de matematică Adrian Bălăşel, poreclit şi „Bălăşel cu capul chel”, cel care a făcut presiuni fantastice atât la preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, cât şi la Ministerul Educaţiei. După ce a umblat cu limba scoasă să fie numit şi el într-o funcţie înaltă, Bălăşel s-a văzut miercuri, 31 octombrie, cu visul împlinit, el fiind cocoţat pe scaunul de director adjunct al Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari”, un scaun la care un neavenit ca el ar fi putut doar să viseze. Dorinţa i-a fost împlinită de conducerea social-democraţilor din Vâlcea, care a menţionat că cel mai mare „merit” al profesorului Adrian Bălăşel este acela de a fi „lipit afişe în toate campaniile electorale”. Gurile rele spun că pentru a fi numit director adjunct la „Lahovari”, acesta a cotizat cu suma de 100 de milioane lei vechi la partid, pentru a scăpa PSD-ul de datoriile ce le avea la organizaţia centrală.    

Încă din luna iunie a acestui an, profesorul de matematică Adrian Bălăşel bate toba pe la biroul preşedintelui PSD Vâlcea, Ion Cîlea, dar şi pe la Ministerul Educaţiei pentru a fi numit director general la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Rm. Vâlcea. Cum acest scaun i-a fost refuzat constat, el şi-a fixat ca următor obiectiv postul de director adjunct al liceului şi a perseverat până şi-a atins scopul. Totul a început de la vizita ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, de acum câteva săptămâni, când Adrian Bălăşel, care l-a plimbat cu noua sa Dacie Duster pe Ion Cîlea prin judeţ, s-a insinuat pe lângă „Abramburica” şi i-a cerut să fie numit director adjunct. Cu această ocazie, pentru a-i arăta acesteia ce executant fidel este, i-a cărat geanta, i-a făcut pantofii şi mai avea puţin şi o şi freza. Mai apoi, din două în două zile, Bălăşel şi-a făcut drum pe la Bucureşti, exasperând-o pe Ecaterina Andronescu cu insistenţa sa lipsită de bun simţ. În final, la începutul aceste săptămâni, se pare, ministrul Educaţiei a „comandat” telefonic inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea ca în termen de câteva zile să-l numească pe Adrian Bălăşel director adjunct al Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari”, în caz contrar „va lua măsura demiterii conducerii Inspectoratului”. Zis şi făcut, miercuri, 31 octombrie, Ion Gherghinaru, inspectorul şcolar responsabil cu managementul, a dus la îndeplinire ordinul de punere în funcţia de director adjunct la „Lahovari” a lui Adrian Bălăşel. El şi-a adus şi rudele cu el la numire, prezentă fiind sora sa, care a desfăcut trei sticle de şampanie şi a umblat cu acestea după femeile de serviciu din şcoală pentru a le cinsti. Trebuie menţionat că fostul director adjunct Isabella Ioniţă a fost aplaudată la scenă deschisă de colegii săi, iar o mare parte dintre ei, în momentul în care s-a anunţat „înscăunarea” lui Bălăşel, au părăsit sala în semn de protest.

Reclamagiul de serviciu

În perioada 2000 – 2004, profesorul de matematică Adrian Bălăşel a mai ocupat funcţia de director adjunct al Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari” din Rm. Vâlcea, colegii săi fiind total nemulţumiţi de „prestaţia” sa. După patru ani de ucenicie, el şi-a încercat norocul pentru a continua ca director adjunct al liceului, participând la concursul organizat pentru acest post. Numai că, de data aceasta, neprofesionalismul şi-a spus cuvântul şi mai pregnant, el picând ruşinos examenul, cu o notă de toată jena. De atunci, singurul scop al lui Bălăşel a fost acela de a ţinti un post de conducere la „Lahovari”, iar pentru acest lucru s-a dedat la tot felul de lucruri care nu-i fac cinste. Tocmai de aceea, el este cunoscut în lumea învăţământului vâlcean ca „reclamagiul de serviciu”, pârând până şi femeilor de serviciu. Trebuie menţionat că, deşi se autointitulează cel mai bun profesor de matematică din judeţ, Adrian Bălăşel nu are nici un rezultat remarcabil în ultimii cinci ani, iar niciun elev de-al său nu a participat la olimpiadele naţionale sau internaţionale. În schimb, el s-a arătat mereu invidios pe colegii săi din conducerea liceului, Constantin Drugan şi Isabella Ioniţă, care au format o echipă formidabilă şi puternică la Colegiul „Alexandru Lahovari” şi care au avut rezultate foarte bune cu elevii lor de-a lungul anilor.

CLAUDIA STANCIU