Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Uite alegeri, nu sunt alegeri! „Nu vrea nimeni să se bage pe un an de zile!”

Zilele trecute, liberalii vâlceni au lansat zvonul potrivit căruia în luna martie a acestui an vor avea loc alegeri parţiale la Primăria Râmnicului şi la Consiliul Judeţean Vâlcea. Prima dată peneliştii au susţinut că a fost aprobată o ordonanţă de guvern în şedinţa de miercuri, 28 ianuarie a.c., pentru ca ulterior să revină şi să spună că, de fapt, urmează să se aprobe o astfel de ordonanţă.

Numai că, în toate declaraţiile lor şi în discuţiile din şedinţe, PSD-iştii arată că nu au nicio intenţie de a organiza alegeri parţiale. Ba mai mult, şeful Guvernului, Victor Ponta, a spus răspicat că nu vede rostul organizării unor alegeri doar pentru un mandat de 1 an. „Aici este vorba de un principiu, dacă facem în fiecare săptămână şi ţinem ţara tot timpul în alegeri pentru un mandat care se termină peste un an. Poate că reuşim şi schimbăm legea şi facem alegeri parţiale, dar pentru un mandat de patru ani, şi atunci la anul nu mai organizăm. Să tot organizezi pentru un an de zile, din punctul nostru de vedere, şi să ţii tot timpul ţara în alegeri… de muncit când mai muncim, dacă stăm tot timpul numai în alegeri?” – a spus Victor Ponta la finalul şedinţei BPN al PSD.

Şi în timpul Biroului Permanent Naţional al social-democraţilor s-a adus vorba despre alegerile parţiale din Vâlcea şi alte câteva judeţe, mai mulţi pesedişti susţinând că nu se înscrie niciun candidat pentru un mandat de doar 1 an de zile, în condiţiile în care trebuie să investească o grămadă de bani. „Cine vrea să se bage în condițiile astea? Problema nu e că nu câştigi, problema e că nu vrea nimeni să se bage pe un an de zile. Campanie înseamnă mulţi bani, de ce să nu o spunem şi pe asta, pe lângă timp şi energie, dar problema principală o reprezintă banii. Oricum poţi funcţiona până în 2016 cu interimar, nu s-a înregistrat până acum niciun blocaj, lucrurile merg normal” – au declarat surse din conducerea PSD pentru stiripesurse.ro.