Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tronsul 6 al autostrăzii Piteşti-Sibiu, în vizorul senatorului Romulus Bulacu

Într-o întrebare adresată ministrului Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, senatorul, Romulus Bulacu, face referire la secţiunea 6 a autostrăzii Sibiu-Piteşti. Este vorba de reabilitarea a 14 km de Drum Național, respectiv DN 73C, care va fi drumul de legătură între Nodul Rutier Ţigveni și Râmnicu Vâlcea, precum și construcția a 2,5 km de drum nou.

“Autostrada Pitești-Sibiu a fost și este unul dintre cele mai discutate și controversate proiecte de infrastructură rutieră din ultimul deceniu. Proiectul în sine este unul destul de anevoios din cauza traversării munților, dar și unul spectaculos și necesar, atât prin prisma nevoilor românești, cât și din perspectiva priorităților europene. Studii de fezabilitate, promisiuni politice, licitații lansate, anulate și iar reluate – toate s-au întâmplat în decursul a 6-7 ani.

Traseul întreg al Autostrăzii Sibiu – Pitești, în lungime de aproximativ 123 km, este compus din 6 secțiuni:

• Secțiunea 1, Sibiu-Boița, de la km 0 la km 15+000, asigură legătura între DN 7 (Defileul Văii Oltului) prin continuarea autostrăzii existente;

• Secțiunea 2, Boița-Racoviță de la km 15+000 la km 43+000, leagă localitatea Boița cu localitatea Racoviță;

• Secțiunea 3, Racoviță-Văleni de la km 43+000 la km 72+000, asigură continuitatea autostrăzii prin Valea Băiașului făcând conexiunea dintre Defileul Oltului și Defileul Văii Topologului;

• Secțiunea 4, Văleni-Curtea de Argeș, de la km 72+000 la km 90+000 traversează Valea Topologului, face conexiunea cu localitatea Curtea de Argeș;

• Secțiunea 5, Curtea de Argeș – Pitești, de la km 90+000 to km 123+037, leagă localitatea Curtea de Argeș cu orașul Pitești și autostrada existentă prin valea Argeșului;

• Secțiunea 6 – reabilitarea a 14 km de Drum Național, respectiv DN 73C fiind drum de legătura între Nodul Rutier Tigveni și Râmnicu Vâlcea, precum și construcția a 2,5 km de drum nou.

Din declarațiile dumneavoastră cunoaștem că în luna iunie, va fi demarată procedura de proiectare și de execuție pentru secțiunile 1 și 5 și că, undeva în luna iulie, intenționați să demarați acceași procedura și pentru Lotul 4.

Ulterior, în funcție de rezultate, ați anunțat că veți putea înainta termene și pentru Loturile 2 și 3. Nu se mai discută nimic despre Secțiunea 6, care leagă județul Vâlcea de această Autostradă.
Pe cale de consecință, domnule Ministru, cu autoritatea de care dispuneți și pentru o informare corectă, vă rog să-mi comunicați:
Când estimați că va fi demarată procedura de proiectare și execuție pentru Lotul 6 Tigveni- Rm Vâlcea?
Care sunt, concret, detaliile tehnice ale acestei secțiuni?” se arată în interepelarea sentorului liberal.