Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Traian Dobrinescu, favorit în lupta internă a PNL pentru Parlament

ALEGERI. În numărul trecut al publicaţiei noastre semnalam că în organizaţia municipală a PNL se duc adevărate lupte intestine pentru validarea candidaturii pentru un mandat de parlamentar în Colegiul Râmnicu Vâlcea Nord.  Viceprimarul Râmnicului, Gheorghe Ioniţă, consilierul judeţean, Victor Stănculescu, fostul şef de campanie al primarului Emilian Frâncu şi un anume Octavian Aspru sunt cei care s-au înscris în lupta internă de partid pentru un mandat de parlamentar. Pentru Senat, lucrurile sunt ceva mai simple, pentru că, aici, singurul care şi-a depus candidatura pentru un fotoliu de senator în Colegiu Râmnicu Vâlcea este liberalul Adrănel Cotescu.

Bătălie mare pentru un fotoliu de deputat în Colegiul Râmnicu Vâlcea Nord. Viceprimarul Râmnicului, Gheorghe Ioniţă, fostul şef de campanie al primarului Emilian Frâncu, Traian Dobrinescu, şi consilierul judeţean, Victor Stănculescu, sunt liberalii care s-au înscris în bătălia internă, sperând să fie nominalizaţi pentru candidatura pe un mandat de deputat în zona de nord a municipiului. Din informaţiile pe care le deţinem în acest moment, favorit în competiţia internă este Traian Dobrinescu care a primit cel mai mare punctaj din partea comisiei de evaluare a candidaţilor, deşi activitatea politică nu-l recomandă neapărat.

Favoritul

Menţionăm că în data de 5 octombrie 2012 va avea loc Biroul  Politic Teritorial al PNL, ocazie cu care se vor discuta candidaţii pentru parlament, urmând ca duminică, 7 octombrie, în cadrul Delegaţiei Permanente a partidului aceştia să fie stabiliţi, în mod oficial. „Vineri, vom avea BPT, iar duminică Delegaţia Permanentă. Eu aştept, oarecum, «dezlegare la peşte» din partea Biroului Permanent Central, vizavi de persoanele care sunt aleşi locali. S-a pus, problema, ca cei care sunt consilieri locali sau judeţeni să nu mai poată candida pentru un post de parlamentar. Punctul meu de vedere, şi l-am şi transmis, este acela că fiecare caz trebuie judecat aparte, în sensul în care dacă în locul unui consilier local potenţial parlamentar vine tot un consilier local din partea PNL, să nu fie o problemă. Pot să vă confirm că mi-am depus dosarul, care a fost preluat de comisie, iar acum aştept votul din partid. Oricum, alegerile, în colegiile din Râmnic, nu vor fi deloc uşoare, pentru că, din moment ce candidaţii nu vor obţine un procent de cincizeci plus unu, apoi, totul se transformă într-o adevărată loterie. Oricât am fi noi, sau unii colegi de siguri pe ei, şi-n sport şi-n politică apar mereu surprize”, ne-a declarat viceprimarul Gheorghe Ioniţă.

Lupta între cei trei nu va fi deloc uşoară, având în vedere că Traian Dobrinescu, politicianul-filozof al partidului, se numără printre favoriţi, membrii conducerii municipale a partidului susţinându-l în acest război intern.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU