Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Traian Băsescu: „Victor Ponta crede că Guvernul funcţionează ca doctoratele – prin plagiat”

Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat pe premierul Victor Ponta, acuzându-l că refuză să publice în Monitorul Oficial demisiile miniştrilor liberali Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea. Deşi demisiile au fost anunţate public în urmă cu mai bine de o săptămână de zile şi PNL a hotărât înlocuitorii – Klaus Iohannis şi Teodor Atanasiu, în plan practic nu se întâmplă nimic din pricina neînţelegerilor din cadrul USL.

„Miniştrii deja nu mai vin la şedinţele guvernului, dar este un nou abuz tip Victor Viorel Ponta, plagiator. El are Monitorul Oficial în mână şi nu publică revocarea miniştrilor care au demisionat. Suntem iar în stilul de a guverna neconstituţional al lui Victor Viorel Ponta, el crede că şi Guvernul funcţionează ca doctoratele – ţi-l iei prin plagiat, prin ce vrei. Omul a demisionat! Ministrul este ordonator principal de credite. Cu certitudine ei nu mai au niciun fel de autoritate în ministere, după ce şi-au anunţat demisia. Premierul spune „eu nu public în Monitorul Oficial”. Acesta este un abuz de putere”, a comentat preşedintele Traian Băsescu la B1 TV.

Şeful statului spune că, în cazul ministerelor de Interne, Economie, Sănătate şi Finanţe nici nu se mai ştie cine e ministru la ora actuală, pentru că nu sunt semnate decrete de interimat sau investire în funcţie. „Face o mare greşeală domnul prim-ministru. Trebuia să fie nişte miniştri interimari, dintre membrii Cabinetului. Este nepermis ca într-un stat democratic să nu ştii dacă un ministru este sau nu este în funcţie”, a subliniat preşedintele.

Traian Băsescu atrage atenţia că „obiectivul major al României este să aibă stabilitate politică”, în condiţiile în care „este început de an şi firmele decid investiţiile”, iar „orice companie străină poate să spună „acolo e instabilitate, ştiu eu ce urmează?”