Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Traian Băsescu: „Parlamentul a fraternizat cu clanul Bercea”

Preşedintele Traian Băsescu a comentat joi, înainte de a pleca la Consiliul European de la Bruxelles, votul Parlamentului, prin care i se cere să demisioneze în urma scandalului legat de fratele său Mircea Băsescu.

„Discutăm de o declaraţie a Parlamentului care preia integral declaraţiile clanului Bercea şi nu aşteaptă Justiţia. E un lucru extrem de grav făcut de Parlament, declaraţia se susţine pe filmările făcute de clanul Bercea. Aţi aflat din declaraţia directorului SRI că acest clan este în atenţie din 2001. Nimeni nu observă 3 lucruri fundamentale: – liderii clanului au fost condamnaţi pentru prima dată în mandatul meu şi nimeni nu ia în considerare punctele de vedere ale celui acuzat, doar probele prezentate de clan, şi nici că fratele meu a făcut denunţul de şantaj şi anul trecut, şi anul acesta. Eu m-am abţinut să fac declaraţii pentru că ştiu punctul de vedere al fratelui meu. Parlamentul a fraternizat deja cu clanul Bercea. Asta este realitatea României de astăzi. A preluat punctele de vedere ale Antenei3, cele făcute de reprezentanţii clanului şi abordează realităţile Clanului Bercea”, a spus Traian Basescu.

Parlamentul a adoptat marţi o declaraţie politică în care i se cere demisia preşedintelui Traian Băsescu din cauza scandalului de corupţie în care este implicat fratele său, iar declaraţia a fost transmisă statelor participante la Consiliul European prin intermediul ambasadelor României.