Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Trădarea liberală din Consiliul local

• peneliștii sunt în stare de orice pentru a-l ”detrona” pe Gigi Matei din fruntea primăriei SCENARII. Mentalitatea unora din PNL Vâlcea nu are nimic a face cu democraţia şi cu libertatea cetăţenilor de a alege. Ei consideră că râmnicenii trebuie să aibă neapărat un primar liberal, pentru că PNL a făcut o alianţă cu PSD anul trecut şi că acest USL a dat un preşedinte de Consiliu Judeţean al PSD, deci trebuie ca primarul să fie neapărat PNL. Nimic mai fals. Trebuie omul potrivit la locul potrivit. Şi, deocamdată, liberalii nu mai au omul potrivit, în schimb au o lipsă de ruşine, tuşaţi şi murdăriţi de primarul arestat Emilian Frâncu.

MAGDA POPESCU

magda.popescu@voceavalcii.ro

După arestarea lui Frâncu, consilierii liberali au încercat fel de fel de stratageme. Au boicotat o şedinţă de Consiliu Municipal pentru că simţeau că majoritatea din consiliu îl va alege pe Gigi Matei primar interimar. Au mai boicotat una în care trebuiau repartizate fonduri pentru cumpărarea unor autobuze noi pentru transportul local. Au şantajat cu APAVIL, cu ADI Apa, cu prezenţa primarilor liberali la anumite şedinţe, cu prezenţa reprezentatului liberal la şedinţele AGA APAVIL. Au trimis un senator să se certe public cu liderul PSD şi să-i aducă acestuia acuzaţii. Au vrut neapărat să forţeze mâna celor din PSD să semneze pe plan local protocolul de parcă ceilalţi cetăţeni, miile de cetăţeni a căror imagine a fost deteriorată de desele prezenţe ale DNA la primărie, de faptul că presa a scris că un fost deputat apoi senator liberal a ajuns primar şi s-a apucat să ceară, să împartă, să conducă numai în propriul lui interes şi al găştii care l-a susţinut. Apoi, la un moment dat, deputatul Buican şi gaşca lui s-au gândit că nu mai are rost. Nu are niciun rost să forţeze semnarea unui protocol şi să aştepte apoi demisia lui Frâncu sau condamnarea lui, pentru a pune un liberal să candideze. Nu aveau certitudinea că ar găsi un om care să câştige alegerile, fără susţinerea pesediştilor. Şi de ce i-ar susţine, oare, aceştia pe liberalii care nu au făcut nimic pentru ei. Să fim serioşi! Ion Cîlea câştiga alegerile şi fără ajutorul PNL.

Scenarii liberale sau „Vrabia mălai visează”

Aşa că liberalii au pus la cale, săptămâna trecută, o nouă strategie. Mai mulţi oameni de-ai lor s-au întâlnit cu cei din PDL. Viceprimarul Eduard Vîrlan este în permanent contact cu oameni din PDL, iar la conferinţa municipală în care Romeo Rădulescu a fost reales preşedinte al PDL Râmnicu Vâlcea, vicele liberal a fost în sală ca să îl felicite pe acesta. Marile capete luminate ale PNL Vâlcea au pus la cale următoarea „joacă”.

Cu ajutorul voturilor consilierilor PDL şi al celor din UNPR, liberalii vor debarcarea lui Ion Matei din funcţia de viceprimar cu atribuţii de primar şi numirea în locul său a lui Eduard Vîrlan. Apoi, liberalii ar da votul, ca să fie ales viceprimar Cosmin Constantinescu, de la PDL. Şi pentru a beneficia şi de sprijinul uneperiştilor ar urma ca un consilier al acestora, probabil Eusebiu Veţeleanu, să fie numit consilier cu atribuţii de viceprimar. Operaţiunea se pregăteşte pentru luna viitoare. PNL Vâlcea crede că are tot dreptul la acest demers, pentru că postul de primar al Râmnicului este privit ca un „tron” care trebuie moştenit neapărat de „familia” care l-a câştigat prin jocuri anteniste şi spălături de creiere.

Despre intențiile liberalilor a aflat și primarul interimar Ion Gigi Matei, care nu se arată deloc deranjat de agitația creată de liberali în jurul postului de primar. ”Eu nu mă cramponez de această funcție, însă le recomand liberalilor să nu se mai agite atâta. Primăria nu e o joacă de copil, așa cum cred ei. Ar trebui să zică merci că eu sunt succesorul lui Frâncu, și nu alții. Nu vreau să mă lansez în niciun fel de polemici, însă le recomand să o lase mai ușor. E de înțeles că s-au înfierbântat așa, mai ales din pricina temperaturilor de afară. Dar trec și acestea, și ar trebui să coboare și ei cu picioarele pe pământ și să realizeze că avem alte priorități la primărie. Dacă vor confruntare cu mine în Consiliu Local, de-abia îi aștept. Însă, bărbătește este ca cei care complotează să iasă în față!” – ne-a declarat Gigi Matei.

Alianţe de orice fel în Consiliu Local

Nu contează cât pierde populimea care s-a dus ca turma la urne să susţină un Emilian Frâncu pe care nici nu îl cunoşteau. Oamenii au votat USL. Un USL ai căror activişti pesedişti au dus greul campaniei în Râmnic. Populimea nu are decât să rămână fără canalizare şi reţele de apă moderne, fără loc de muncă, dacă lucrează la Oltchim, fără apartamente, dacă are datorii în franci elveţieni la bănci, fără micile magazine de lângă blocuri aduse la faliment, fără transport în comun modernizat. Populimea trebuie să suporte toanele unei dinastii liberale şi ale unor „boieri” liberali care au dreptul să mulgă banul public şi să îi trateze pe râmniceni ca pe nişte iobagi. Nişte iobagi cărora, de câteva ori pe an, le oferă circ, mici şi bere, la preţ exagerat, plus lăutari plătiţi tot de populime. Liberalii au reclamat de multe ori că pesediştii nu respectă protocolul de aliaţi. Acum nu vor ezita să se alieze ei cu PDL-ul, adică cu duşmanul politic al USL, posibil cu PPDD, adică cu cei care au furat mandatele USL în parlament, deşi nu au câştigat niciun colegiu şi cu UNPR-ul, adică exact cu aliaţii PSD din ACS. Rămâne de văzut cum va juca în acest meci deputatul Constantin Mazilu, liderul UNPR şi care sunt costurile pesediştilor, pentru a stopa o trădare a celor 4 consilieri uneperişti ajunşi în consiliu doar din ambiţia deşartă a fostului primar Mircia Gutău. Pentru populime, inclusiv pentru cea care strigau în iarna lui 2012 în centrul Râmnicului că „Vrea o ţară ca afară” se anunţă o toamnă şi o iarnă promiţătoare.

P.S. – Unde este acum gașca gureșă care făcea trotuarul la Universitate și striga că vor schimbarea guvernului Boc și înlocuirea lui cu USL? Dar bărbosul ăla jegos care flutura tricolorul, unde este acum? Le place și sunt multumiți de guvernul lui Ponta sau de neangajarea liberală a lui Antonescu?