Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ştefan Prală: „Lipsa locurilor de muncă reprezintă o problemă reală în România”

Secretarul general al PDL Vâlcea, Ştefan Prală, susţine că, după terminarea alegerilor interne din cadrul partidului, fiecare membru care a ales să rămână la PDL trebuie să pună umărul la reconstrucţia organizaţiei judeţene.

„Reconstrucţia presupune, în primul rând, materiale noi. La PDL, vorbim despre potenţialul uman, de oameni cu valoare politică, dar nu numai. Lumea s-a convins că avem nevoie de profesionişti şi în politică. Am văzut ce avem în Parlament după decembrie 2012, când politica s-a făcut cu oameni de conjunctură. Unii dintre membrii actualului Parlament discreditează mult instituţia, iar celor valoroşi le este ruşine cu anumiţi colegi de-ai lor. De aceea, avem nevoie de oameni valoroşi. Cred că alături de noua echipă de conducere a PDL Vâlcea, unde nu sunt oameni noi, cu câteva excepţii toţi au avut de-a face cu funcţii de conducere în partid. Putem vorbi despre un alt mod de lucru. Se construieşte o echipă lucrativă, în special acele comisii, cărora le dăm o importanţă deosebită, fiind compuse din specialişti. Am cooptat în aceste comisii oameni din toate zonele geografice ale judeţului. Sunt ingineri agronomi foarte buni în sudul judeţului, sunt medici excepţionali în nordul Vâlcii, sunt economişti foarte buni şi întreprinzători isteţi în multe localităţi din judeţ, sunt manageri de succes care au un cuvânt de spus. Având în vedere că suntem un partid de dreapta şi am dovedit-o prin acţiunile politice ale noastre, lângă noi au venit şi căutăm să aducem oameni din mediul de afaceri. Este cert că lipsa locurilor de muncă reprezintă o problemă reală în România. Iar locurile de muncă sunt create de aceşti întreprinzători privaţi” – îşi expune Ştefan Prală planurile de viitor.

Secretarul general al PDL susţine că cea mai stringentă problemă a României o reprezintă lipsa locurilor de muncă, iar actualul guvern USL nu a creat nicio premisă pentru ca acest lucru măcar să se amelioreze. „Statul este supradimensionat şi nu de acum, de ani de zile. Guvernul PDL a avut de ales să dea afară angajaţii bugetari sau să reducă salariile. Lor li s-au redus salariile cu 25% pentru o perioadă de timp, urmând ca apoi să se reîntregească când economia se redresează. Ar fi trebuit ca cei care erau în plus să fie daţi afară, fiind un aparat excesiv de supradimensionat. S-a ţinut cont de factorul uman, că oamenii aceia au copii, au angajat credite, nu poţi să-i arunci în stradă fără niciun venit şi atunci s-a găsit această soluţie de reducere a salariilor. Acum, în guvernarea Ponta, am depăşit cumva criza? Am depăşit cumva problemele cu care se confruntă oamenii? S-a creat vreun nou loc de muncă în afară de cele create în guvernul României, acolo unde s-a majorat numărul de ministere? Nu-mi aduc aminte ca în vreo unitate care produce să se fi creat locuri de muncă. Nu-mi aduc aminte ca banii de la bugetul de stat să fie repartizaţi către investiţii, care creează locuri de muncă sau le menţin şi creează venituri. În schimb, pe protecţie socială, s-au dat bani şi s-au redus la investiţii ceea ce a dus la creşterea cu aproape 70.000 de şomeri în România de când este actualul guvern la Putere” – a mai adăugat Ştefan Prală.