Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Stănculescu şi Pîrvulescu negociază cu Cîlea şi Buican

• A fi sau a nu fi dizolvat „politic”?

BIZAR. Situaţie mai mult decât ciudată la PC Vâlcea. Aşa cum am scris şi cu alte ocazii, formaţiunea politică a fost zguduită de un scandal de proporţii după ce Biroul Executiv al partidului a fost dizolvat de liderii de la centru, fiind numit un nou comitet de iniţiativă până la decizia definitivă a Biroului Central. Numai că, potrivit statutului, membrii organizaţiei se află în continuare în funcţie până când BPC al conservatorilor va da o soluţie finală în acest caz, iar Mircea Stănculescu şi Ion Pîrvulescu pot lua, în continuare, decizii politice.

Artizanul disensiunilor majore din sânul PC, se spune, este nimeni altul decât ex-pesedistul Mihai Persu, care nu mai poate face „casă” cu Stănculescu şi Pîrvulescu, din raţiuni pe care nimeni nu a ştiut să le explice exact până acum. De fapt, însuşi preşedintele organizaţiei judeţene a partidului, Mircea Stănculescu, susţine că cel  care a dat naştere la certurile politice este nimeni altul decât Persu: „Acest conflict se ştie de unde a plecat, de la domnul Persu, care vrea să preia preşedinţia partidului de când a venit în partid. Nu ştiu care sunt motivele care au stat la baza dizolvării conducerii organizaţiei judeţene, am cerut explicaţii, dar nu ni s-a dat niciun răspuns. Ne-am simţit profund jigniţi de această decizie dictatorială. În şedinţa Biroului de marţi seara, toţi membrii Biroului Judeţean am luat în calcul plecarea la Bucureşti cu toţi cei 1.000 de membri, vom lua 10-12 autocare ca să spunem tot ce se întâmplă la Vâlcea. Tot atunci am decis să invalidăm alegerile de la municipiu şi să dizolvăm şi noi conducerea pentru lipsa de activitate. Şi dacă domnul Constantin nu va reveni asupra deciziei, vom merge la domnul Voiculescu”, susţinea el.

Dizolvarea care nu a fost dizolvare

Reamintim cititorilor noştri că din noul comitet de iniţiativă fac parte: Aurelian Cornoiu (Lăpuşata), Ilie Dobre (Lădeşti), Nicolae Stănişor (Mateeşti), Alexandru Dediu (Păuşeşti-Măglaşi), Ivan Jinaru (Vaideeni), Viorel Civol, Mariana Pascaru şi Sorin Petrescu.

Contrar opiniilor exprimate de Mircea Stănculescu, prim-vicepreşedintele PC, Ion Pîrvulescu, spunea că, de fapt, Mihai Persu este „o săgeată” a PSD, „lansată” cu scopul de stabiliza politic partidul.

Deşi, Persu jubila de bucurie la gândul că a scăpat de Stănculescu şi Pîrvulescu, în mod surprinzător, conducerea centrală a partidului l-a desemnat pe acesta pentru a parafa, alături de colegii de la PNL şi PSD, „naşterea” USL. „Organizaţia noastră nu a fost încă dizolvată, aşa cum greşit s-au interpretat lucrurile. A fost o propunere, care, deocamdată, nu a fost luată în discuţie de Biroul Politic al partidului. Noi am depus o serie de contestaţii la această propunere, iar până nu se va da răspuns la ea, Biroul nu poate să ia nicio decizie. Mai mult decât atât, de la Bucureşti, ni s-a spus să ne vedem liniştiţi de treabă şi să ne ducem misiunea politică până la capăt. De altfel, am primit, tot de la centru, actul de constituire al USL, iar, de curând, m-am întâlnit cu Ion Cîlea şi Cristian Buican pentru a discuta aspectele legate de alianţă”, ne-a declarat Mircea Stănculescu.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU