Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Sorin Vasilache va candida la primăria Olăneşti

USL nu a decis nici până în prezent candidatul pentru primăria Olăneşti. După două săptămâni de discuţii în contradictoriu liderii PSD şi PNL nu au reuşit să ajungă la un consens. Săptămâna trecută, actualul primar Gheorghe Ciucă le-a făcut liderilor PSD Vâlcea o propunere indecentă, liberalul s-a declarat dispus să renunţe la candidatură pentru un post de viceprimar pe lista PSD şi să-l lase drept candidat al USL pe viceprimarul social democrat Sorin Vasilache, cel  mai bine plasat în sondaje. Cum cele două partide nu-şi pot racola membrii, propunerea a picat din start. Deşi USL încă negociază, încă de pe acum, bătălia electorală şi-a conturat adversarii. Sorin Vasilache, de la PSD sau USL şi Doru Ioan Filip, de la PDL, că doar nu degeaba Cristian Buican a încercat racolarea sa în PNL.

După ultimele discuţii, USL Vâlcea va merge la alegerile locale de la Olăneşti cu un candidat dorit doar pe jumătate, deoarece liberalii au promis că vor mima campania dacă nu vor avea candidat propriu. Liberalii sunt conştienţi de faptul că după  patru ani de mandat neperformant al primarului liberal, cetăţenii din Olăneşti nu-l mai vor pe Gheorghe Ciucă, dar nici nu vor să renunţe şi să-l susţină pe viceprimarul Vasilache, cel mai bine cotat în sondaje până la ora actuală. Soarta candidatului USL se va decide cel mai probabil săptămâna aceasta, în cazul în care cei doi copreşedinţi ai USL Vâlcea vor ajunge la o înţelegere, alianţa va merge la Primăria Olăneşti cu Sorin Vasilache drept candidat. Dacă nu, fiecare, pe cont propriu, îşi va încerca puterile.

Filip mizează pe traseişti politici

Surse din Primăria Olăneşti susţin că viceprimarul Vasilache este deja o forţă, el evidenţiindu-se în ochii oamenilor prin seriozitatea şi implicarea de care a dat dovadă de când ocupă locul de viceprimar. Locul de muncă al lui Sorin Vasilache este pe stradă, în mijlocul oamenilor, şi nu în spatele unor uşi închise.

Prin Olăneşti, se mai vorbeşte, de asemenea, că Doru Filip a încercat şi a şi reuşit racolarea unor oameni politici locali. Este vorba despre Noaje Alexandru, viceprimar în mandatul 2004 – 2008, de la PRM, care a trecut de partea lui Filip, Valentina Ghimiş, consilier local şi membru PNL, şi Mihaela Popi, care a rămas în echipa subprefectului contrar unor informaţii eronate lansate intenţionat în presă, a adus încă 30 de membri. De asemenea, Filip se laudă că a adus fonduri de la guvern pentru Olăneşti de peste 30 miliarde lei, pentru acoperirea datoriilor la energie termică, calamităţi, investiţii şi proiecte.

DANA NEDESCU