Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Sorin Vasilache a salvat 100 de locuri de muncă

IMPLICARE. În urmă cu doi ani de zile, prefectului de Vâlcea, Petre Ungureanu i s-a pus pata pe pieţarii din Olăneşti, intenţionând să demoleze piaţa din Parcul Central şi chioşcurile de pe Aleea Izvoarelor. La cererea sa, Corpul de Control al Prefectului a demarat un control la Olăneşti, cu scopul vădit de a închide piaţa. Prefectul de Vâlcea a motivat la vremea respectivă că pieţarii nu au autorizaţii de funcţionare, că funcţionează într-o locaţie insalubră şi că piaţa este total inestetică.

Chioşcurile din lemn şi PVC de pe Aleea Izvoarelor, dar şi bazarul din Parcul Central fuseseră construite cu mulţi ani în urmă, într-adevăr, fără autorizaţie. Inspectorii au dispus demolarea acestora în termen de două luni. Fără să-i pese că oamenii rămân pe drumuri, Ungureanu a pus gând rău pieţei. Subprefectul de Vâlcea de la acea vreme, Ioan Filip, candidat PDL la primăria Olăneşti, nu a mişcat niciun deget pentru a-i ajuta pe micii comercianţi să intre în legalitate. Ba chiar, când i s-a cerut ajutorul, Filip a ridicat din umeri, spunând că nu poate face nimic. Cu asemenea atitudine, Filip a demonstrat că într-adevăr 3 ani cât a stat la Prefectură a jucat rolul ficusului din biroul prefectului Ungureanu. Cel care s-a implicat în mod real şi i-a ajutat pe pieţari să intre în legalitate a fost viceprimarul Sorin Vasilache, care demarat procedura obţinerii actelor pentru intrarea în legalitate a construcţiilor, pentru ca oamenii să poată desfăşura activităţi de comerţ. În acest fel, viceprimarul Sorin Vasilache a salvat 100 de locuri de muncă. „Uneori, să demolezi nu este cea mai bună soluţie. Eu respect legea, dar trebuie să ne gândim şi la oameni. Nu poţi să-i arunci în stradă, pur şi simplu. S-a găsit soluţia legală, iar acum totul este în regulă. Sunt bucuros că am putut fi de folos şi asta intenţionez să fac şi de acum încolo. Să fiu util comunităţii din Olăneşti, iar staţiunea noastră să devină un izvor de bunăstare atât pentru oamenii care locuiesc aici, cât şi pentru cei care desfăşoară activităţi de turism” – ne-a declarat viceprimarul Sorin Vasilache, candidatul Alianţei PSD-PNL pentru primăria Olăneşti.

Ioan Filip se teme de Sorin Vasilache

Ioan Filip încearcă să păcălească electoratul din Olăneşti, susţinând că, vezi Doamne, tandemul Vasilache – Ciucă vrea din nou la primărie. Este la mintea cocoşului sau dacă vreţi la piciorul broaştei că Gheorghe Ciucă nu va putea fi viceprimar în viitorul mandat al lui Vasilache pentru simplul motiv că numele lui Ciucă nu există pe lista de consilieri a alianţei PSD-PNL. De asemenea, comparaţia cu Călimăneştiul nu stă în picioare dintr-un motiv la fel de simplu. Acolo, există într-adevăr o echipă Amuzan – Scîrlea, care va funcţiona ca şi până acum şi după 10 iunie. De altfel, Filip are anumite nelinişti şi nelămuriri pe care vom încerca să i le îndepărtăm. La Olăneşti, USL-ul nu are ce ascunde, Ciucă tace pentru că şi-a acceptat poziţia de necandidat la primărie, iar Vasilache este sigur pe el pentru că toate sondajele realizate până acum îl dau drept câştigător. Ciucă a renunţat la lupta pentru primărie pentru că a înţeles că nu are nicio şansă, dar şi pentru că i s-a promis ori post în Ministerul Educaţiei, ori postul de inspector-şef şcolar. De asemenea, Sorin Vasilache şi-a asumat cu demnitate faptul că a făcut şi face încă parte din administraţia Ciucă, mai ales că din această poziţie a câştigat încrederea oamenilor din Olăneşti. În timp ce Ciucă visa poduri suspendate sau alte aiureli, Vasilache era pe teren, alături de oameni, deszăpezindu-i, ajutându-i ori supervizând lucrările de construcţie ale administraţiei locale.

VLAD SOARE