Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SONDAJ: Klaus Iohannis îi suflă-n ceafă lui Ponta

Ultimul sondaj realizat de INSCOP arată că Victor Ponta ar lua, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 40,6 procente din voturile exprimate, iar Klaus Iohannis, 30,1.

La distanţă mare se află Elena Udrea cu 6,7 puncte, Călin Popescu Tariceanu cu 6,2, Monica Macovei cu 4,6 şi Teodor Meleşcanu cu acelaşi scor. Sondajul a fost realizat în prima săptămână din luna octombrie şi nu măsoară scandalul ofiţerului acoperit şi nici pe cel al retrocedărilor ilegale.

Potrivit acestui sondaj, se observă că faţă de luna septembrie, Victor Ponta a pierdut două puncte procentuale, iar Klaus Iohannis a câştigat nouă.

Cu trei săptămâni înainte de alegerile pentru turul întâi, candidatul PSD pierde din viteză, iar candidatul PNL urcă puternic. Dacă tendinţa se păstrează, Victor Ponta va depăşi cu greu, la începutul lunii noiembrie, scorul luat de PSD la europarlamentare, adică 38%.

De asemenea, sondajul INSCOP semnalează şi o creştere a procentajului celor care sunt decişi să voteze – de la 52 la sută în luna septembrie, la 59 în luna octombrie. În data de 2 noiembrie, participarea la vot ar putea să depăşească 60%, adică vor fi in jur de 10 milioane de votanţi.