Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Social – democraţii iau foc. VAI… la PSD

DECIZIE CONTESTATĂ. Valentin Iliescu şi-a văzut visul cu ochii, a fost şi el primit în sfârşit într-o organizaţie de partid. După ce a fost ejectat din PDL Vâlcea, datorită multiplelor scandaluri şi declaraţiilor răutăcioase împotriva colegilor săi de partid, eternul şi controversatul VAI a încercat din răsputeri să revină la matcă, adică în PSD, acolo de unde a plecat în urmă cu câţiva ani. Perseverent din fire şi cu o doză de tupeu dus la extrem, Iliescu nu s-a descurajat atunci când a primit un refuz categoric din partea social-democraţilor din Drăgăşani şi şi-a depus o adeziune la organizaţia locală a PSD din Suteşti. Marţi, 11 septembrie a.c., cererea sa a fost discutată în cadrul Biroului Politic al PSD Suteşti, Valentin Iliescu fiind acceptat cu unanimitate de voturi. În acest fel, VAI forţează mâna conducerii PSD Vâlcea, intrând pe uşa din spate a partidului. La bursa zvonurilor se aude că Iliescu ţinteşte un post de deputat şi, în acest sens, în scurt timp, îşi va face lansarea candidaturii fără ştirea liderilor PSD, încercând să atragă de partea sa cât mai mulţi pesedişti din zonă.

Pesediştii sunt revoltaţi: „Ori facem curăţenie, ori plecăm!”

Decizia social-democraţilor din Suteşti aruncă în aer întreaga organizaţie judeţeană a PSD Vâlcea, mai mulţi lideri marcanţi ai acestei formaţiuni politice fiind revoltaţi de primirea în partid a lui Valentin Iliescu. Astfel se anunţă revoltă în PSD la Vâlcea, pesediştii cu ştate vechi fiind decişi să ia atitudine. „În cazul în care zvonurile se confirmă, în PSD Vâlcea va fi dramă şi suntem în stare să chemăm la luptă pe toţi cei care au ţinut cândva la partidul acesta şi care nu acceptă ca partidul să fie scos la mezat pentru nişte neaveniţi. Dacă ei vor fi mai puternici decât noi, vor rămâne ei în partid şi noi vom pleca direct la PNL. Suntem un grup important de oameni din conducerea PSD Vâlcea, şi suntem pregătiţi să-i dăm foc partidului pentru că noi l-am construit din 1990 încoace. Va fi dramă, va curge sânge pentru că ne-am săturat. Ne-am săturat de vânzători, ne-am săturat să aflăm că se tot înscriu unii pe la organizaţia Titeşti sau Ghiororiu ca să prindă nişte funcţii. Avem cui să lăsăm partidul, iar cei care mai au în suflet sânge pesedist vor primi în curând semnalul nostru: ori facem curăţenie, ori plecăm!” – ne-a declarat un important membru PSD, care deocamdată vrea să stea în anonimat.

Vasile Bleotu îi spulberă visele lui VAI

După cum am spus, Valentin Iliescu ţinteşte un post de parlamentar, iar cel mai „convenabil” colegiu este chiar cel al deputatului Vasile Bleotu. Acesta din urmă susţine însă că nu se va da în lături pentru nimeni şi nimic în lume, iar VAI poate să-şi pună pofta-n cui. Mai mult decât atât, Vasile Bleotu îi transmite „poftitorului de funcţii” să nu-şi mai facă iluzii deşarte că va ocupa un post în viitorul Parlament al României, deoarece pentru a candida trebuie să aibă o vechime în partid de minimum 2 ani, fără întreruperi. „Ştiam că l-au primit la Suteşti în PSD. Este problema lor şi nu vreau să le comentez deciziile, dar de candidat nu are cum să candideze. Poate să viseze doar. Pe Colegiul Drăgăşani voi candida doar eu, iar dacă, prin absurd, ar trebui să candideze altcineva, acela va fi cu siguranţă din Drăgăşani. Oricum, statutul PSD prevede clar că trebuie să aibă 2 ani vechime în partid pentru a candida pentru o funcţie importantă. Dacă se bazează pe decizia ANI, îi spun că oricum se duce în 2013, iar eu nu pot fi împiedicat în niciun fel să candidez. Aşadar, pot candida oricând, dar va trebui să optez: ori parlamentar, ori la serviciu. Voi face şi acest lucru, dar după ce voi mai câştiga un mandat în Colegiul Drăgăşani” – ne-a declarat deputatul Vasile Bleotu, preşedintele PSD Drăgăşani.

„Ion Cîlea ştia că mă înscriu în PSD Suteşti” – aruncă bomba Iliescu

Pe de cealaltă parte, Valentin Iliescu susţine că „nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase”. Mai pe scurt, VAI-ul încearcă să-i liniştească pe noii săi colegi de partid şi le transmite că nu vrea să le ia funcţiile, dar totuşi să se păzească pentru că el vine pus pe treabă. Fostul pedelist a făcut o mărturisire care va declanşa războiul în PSD Vâlcea, susţinând că liderul partidului Ion Cîlea era la curent cu primirea sa în PSD Suteşti, fiind chiar de acord cu ea.  „Am făcut o adeziune în cadrul Biroului Politic al PSD Suteşti şi am fost acceptat. Nu vreau să candidez la niciun post de deputat pentru că ştiu că acest Colegiu din Drăgăşani este ocupat. Nu vreau să iau funcţia nimănui, doar să pun osul în campanie şi să ajut la consolidarea organizaţiei de partid. Cred că sunt multe lucruri de făcut şi, repet, nu vreau să iau funcţia nimănui. Am purtat o discuţie, în prealabil, cu preşedintele Ion Cîlea, care ştia de intenţia mea de a mă înscrie în PSD şi care a spus că este de acord, urmând ca eu să mă decid în ce organizaţie vreau să activez. Urmează ca zilele viitoare să primesc carnetul de membru de partid” – ne-a mărturisit Valentin Iliescu.

CLAUDIA STANCIU